Overzichtelijke bedrijfswageninrichting simpel in ieder voertuig in te bouwen

Geplaatst op 09 februari 2017 door Redactie

Het kiezen van de meest geschikte bedrijfswagen is meestal al moeilijk genoeg. Maar als het op de inrichting ervan aankomt, is dat vaak nog veel ingewikkelder. Iedere situatie stelt immers zo zijn eigen inrichtingseisen. In alle gevallen draait het echter om één doel: dat er gemakkelijker en efficiënter kan worden gewerkt, met een optimale benutting van de beschikbare ruimte.

Alle denkbare mogelijkheden daarvoor levert Gedore Technag B.V. thans met het Simpleco inrichtingssysteem voor bedrijfswagens van het Duitse bedrijf Sortimo. Bij het ontwikkelen van dit systeem stond centraal dat de gebruiker zelf kan beslissen hoe de inrichting samengesteld moet worden. Van belang was bovendien dat het installeren ervan in de bedrijfswagen in slechts enkele stappen uit te voeren zou zijn: simpel in elkaar te zetten, in te bouwen en zo nodig ook later nog gemakkelijk uit te breiden.

Wie het resultaat ziet moet vaststellen dat men heel goed aan die uitgangspunten heeft weten te beantwoorden. Met dit nieuwe Simpleco-programma krijgen afnemers de beschikking over een compleet productenpakket, dat alle mogelijkheden voor een praktische bedrijfswageninrichting te bieden heeft. Het hier gepresenteerde programma omvat tal van legborden, zijwanden, vakkenrekken, boxen en koffers, die probleemloos in kleine, middenklasse en grotere voertuigen toe te passen zijn.

Bij het samenstellen van een handige en veilige bedrijfswageninrichting komt het er volgens leverancier Gedore Technag allereerst op aan de juiste legborden, zijwanden en vakkenrekken te selecteren. Bepalend hierbij is natuurlijk in de eerste plaats het betreffende voertuig. Het Simpleco systeem van Sortimo biedt daarbij keuze uit speciale componenten voor vrijwel alle bekende merken, modellen en typen, variërend van de Renault Kangoo tot – bij de grote wagens – de Mercedes Benz Sprinter.

Verder wordt de selectie vooral bepaald door de onderdelen en gereedschappen die veilig opgeborgen en vervoerd moeten worden. Zo zijn er binnen dit programma vier verschillende zgn. S-boxxen met transparante voorzijde en twee T-boxxen met doorzichtig deksel en inzetbakjes voor kleine producten en reservedelen. Extra vermelding verdienen daarnaast de vier spatwaterdichte, vastklikbare L- en LS-boxxen, in verschillende maten en hoogtes, compleet met praktische handgreep.

Voor het meenemen van bijzondere producten en gereedschappen zijn er bovendien allerlei slimme hulpstukken, zoals hakenstrippen, aflegvlakken en een slanghouder.