Volledige controle met eTwist

Geplaatst op 09 juni 2016 door Redactie

Voor het instellen en aanpassen van de verwarmingsinstallatie vraagt de consument steeds meer gemak en vrijheid. Al 8% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een slimme thermostaat. Met de introductie van de gebruiksvriendelijke en slimme thermostaat eTwist biedt Remeha de eindgebruiker een optimaal product. Niet alleen het regelen van de cv-installatie verloopt met de eTwist snel en eenvoudig, de gebruiker bedient hem waar én wanneer hij wil. De nieuwe thermostaat is bovendien toepasbaar op alle ketels uit het Remeha assortiment én op alle andere cv-ketels met het Opentherm protocol.

Bij de ontwikkeling van de slimme thermostaat wilde Remeha een product introduceren waarin de behoeften en eisen van de hedendaagse gebruikers centraal staan. Vandaar dat de eTwist een thermostaat is met een groot overzichtelijk kleurendisplay, een makkelijk te bedienen draai-/drukknop en een heldere menu indeling. Bovendien zijn alle functies zowel op de thermostaat als ook via de app te bedienen. Het menu is zo overzichtelijk vormgegeven dat het lezen van de handleiding zo goed als overbodig is. Gemak en comfort zijn voor consumenten de belangrijkste criteria, zo blijkt uit onderzoek; het programmeren van een wekelijks schema met bijvoorbeeld een vroege maandagochtend, een vrije woensdagmiddag en een late zondagmorgen is op de eTwist of de app wél eenvoudig uit te voeren.

Eenvoudig en overzichtelijk
Met de nieuwe thermostaat bouwt Remeha voort op het succes van de iSense. "Met de iSense hadden we al een grote stap gezet richting een meer intuïtieve thermostaat. De eTwist biedt een nog beter antwoord op de zich steeds sneller opvolgende technologische ontwikkelingen", zegt Ferry Overweg , Product manager bij Remeha. "Door de ingebouwde wifi-module kan de gebruiker met de gratis eTwist app zijn instellingen op elke gewenste plek in huis, maar ook buitenshuis, aanpassen. Handig wanneer een dagindeling een keer iets anders loopt dan gepland. De app is op elk type smartphone of tablet met iOS of Android te gebruiken. Later dit jaar is hij ook voor Windows beschikbaar."

Keuze is aan de gebruiker
Op de eTwist zelf, maar ook in de app, is de temperatuur maar ook andere veelgebruikte functies, zoals klokprogramma's, een vakantieprogramma of een warmwaterprogramma, eenvoudig in te stellen. "Wij verwachten dat gebruikers steeds meer handelingen, in plaats van op de thermostaat zelf, via de app zullen uitvoeren. De consument heeft het mooiste en beste scherm toch vaak in zijn of haar broekzak zitten. Afhankelijk van de gezinssamenstelling kunnen één of meerdere personen toegang krijgen tot de eTwist app. Natuurlijk blijft het bedienen van de functies op de thermostaat altijd mogelijk; uit onderzoek blijkt dat een grote doelgroep de thermostaat nog gewoon op de muur wil bedienen. Bovendien moet het mogelijk zijn om alle functies ten alle tijden te kunnen bewerken en regelen, bijvoorbeeld in het geval de wifi tijdelijk uitvalt", aldus Overweg.

Voorbereid op de toekomst
Door middel van de gratis eTwist app is de gebruiker ook voorbereid op de toekomst, aangezien de app en thermostaat updates ontvangen. Daarmee vergroot Remeha de mogelijkheden om nu, maar zeker op termijn, meer inzichten en toepassingen te genereren. Denk aan inzicht in het energiegebruik, maar bijvoorbeeld ook voor technici, die actieve storingsmeldingen of overzichten van ketelstoringen gepresenteerd krijgen.

Marktonderzoek slimme thermostaten
Recent onderzoek laat zien dat 8% van de Nederlandse huishoudens een slimme thermostaat heeft, zo blijkt uit de Smart Home Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders. De belangrijkste reden om te kiezen voor een slimme thermostaat is gemak en comfort (39%). Daarnaast speelt de wens om het energieverbruik te verlagen een belangrijke rol. Belangrijke argumenten zijn inzicht in verbruik en uitgaven (33%), controle over het energieverbruik (28%) en kostenbesparing (27%). Vier op de vijf Nederlanders met een slimme thermostaat zijn tevreden over het apparaat. Eén op de zes Nederlanders (13%) geeft aan de aanschaf van een slimme thermostaat te overwegen.