Oververhitting in woningen; lucht blijkt de oplossing

Geplaatst op 22 juli 2020 door Redactie

Koelen is door klimaatverandering een actueel thema. De warmer wordende zomers maken oververhitting in goed geïsoleerde woningen tot een opkomend probleem. Een duurzame, comfortabele en bovendien gezonde oplossing wordt steeds vaker gevonden in de vorm van ventilatie. Hierbij koelt een Climate Switch ventilatiesysteem gezuiverde buitenlucht voor deze de woning in gaat.

Wat veel mensen niet weten is dat veel koelfunctionaliteiten standaard aanwezig zijn in ventilatie-units met warmteterugwinning. Door hier optimaal gebruik van te maken, en deze eventueel aan te vullen met een actief koelsysteem van Zehnder, zorgt dit voor een flinke energiebesparing: de airco of warmtepomp voor koeling hoeft minder hard te draaien.

Een Climate Switch ventilatiesysteem is een duurzame oplossing doordat het gebruik maakt van koelte die al in de woning aanwezig is. Daarnaast heeft Zehnder drie oplossingen die actief koelen met ventilatie bevorderen. De luchtvochtigheid kan bijvoorbeeld op peil worden gehouden met een enthalpiewisselaar. Hiermee kan de gevoelstemperatuur omlaag worden gebracht. Een woning koelen met gezuiverde lucht maakt het binnenklimaat niet alleen comfortabel, maar ook gezond.

Kijk voor meer info op www.zehnder.nl/climateswitch.