Oventrop W-HTU afleverset duurzaamste keus

Geplaatst op 08 juni 2023 door Redactie

De mechanische Oventrop W-HTU afleverset is de meest kostenefficiënte en energiezuinige keus bij stadsverwarming of centraal ketelhuis. Dynamische drukregelaar standaard!

Het Oventrop Regudis W-HTU KIWA woningstation met dubbelwandige warmtewisselaar levert cv-water én warm tapwater (8 l/min. CW-label 4). Het is de meest duurzame oplossing voor woningen en bedrijfsruimtes waarbij de warmte decentraal wordt geleverd, bijvoorbeeld door stadsverwarming.

Zwakke punten van gewone afleversets zijn de driewegklep met elektronica en kalkafzetting in de platenwisselaar. De Oventrop W-HTU kent die problemen niet! Hij heeft namelijk geen driewegklep en verkalking krijgt bijna geen kans.

Uitzonderlijk duurzaam, maximaal energiezuinig

De Oventrop W-HTU werkt volledig mechanisch, zonder chips en andere kwetsbare elektronica, en dus ook zonder hulpenergie.

De platenwisselaar van de W-HTU is verticaal geplaatst en mag afkoelen als er geen warmte wordt gevraagd, wat verkalking minimaliseert. Dat de platenwisselaar niet wordt warm gehouden, voorkomt bovendien legionella en is energiezuinig.

Aansturing gebeurt mechanisch met een PM-regelaar. Die is zo ontworpen dat het regelelement niet vast kan komen te zitten.

Effectieve ontluchting bovenin en vuilfilters in de aanvoer van het verwarmingswater én de retour van het cv-circuit, dragen ook bij aan het langdurig ongestoord functioneren. Leidingen en wisselaar zijn van hoogwaardig rvs.

Dynamische drukregelaar standaard ingebouwd

De Oventrop Regudis W-HTU KIWA (ov art.nr. 1341220) heeft standaard een ingebouwde dynamische drukregelaar voor cv én sanitair water. Dat scheelt installatiekosten, bespaart ruimte, geeft een strak resultaat én is als enige oplossing werkelijk effectief!

Afleversets van andere merken omvatten doorgaans geen verschildrukregelaar, wat het prijsverschil verklaart. Maar hun installatievoorwaarden schrijven dan wél voor dat er aan de secundaire cv-zijde alsnog zo'n inregelafsluiter moet worden geplaatst. Dat komt uiteindelijk duurder uit, terwijl dus alléén de verwarmingszijde wordt geregeld.

Om fluitende leidingen en stromingsgeluiden te voorkomen, is een dynamische drukregelaar voor cv én sanitair water nodig. Die geluiden worden namelijk veroorzaakt door het feit dat de warmtapwatervoorziening 24 kW vraagt, terwijl in een appartement vaak maar 3 of 4 kW verwarming nodig is. De drukregelaar van de Oventrop W-HTU zorgt ervoor dat beide zijden goed geregeld zijn.

Individueel comfort, individueel afgerekend

Af fabriek is op de Oventrop W-HTU afleverset een tapwatertemperatuur van ca. 50 °C ingesteld. De temperatuur is instelbaar tussen 40-70 °C.

Voor een nauwkeurige afrekening per woning kan eenvoudig een warmtemeter (optie) worden ingebouwd in de W-HTU. Om geen materiaal te verspillen zit er op de plaats van de warmtemeter geen rvs-leiding maar een passtuk. Verwijder het passtuk en plaats de warmtemeter. Mocht er geen warmtemeter nodig zijn, bestel dan een rvs-passtuk.

Oventrop helpt met advies en maatwerk

Ondersteuning nodig bij bijvoorbeeld het berekenen van gelijktijdigheid en leidingdiameters? Neem gewoon even contact op met Oventrop!

Extra besparen op installatiekosten? Mail info@oventrop.nl of bel 030-662 42 09 en vraag naar projectspecifieke W-HTU's.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement