Orion Engineering lanceert BIM Academy

Geplaatst op 02 januari 2019 door Redactie

Orion Engineering, dé detacheerder in techniek, heeft op 4 december 2018 de BIM Academy gelanceerd. In een markt, waar het werven en selecteren van de juiste professionals op basis van opleiding en werkervaring steeds lastiger wordt, is het ontwikkelen van talent de meest duurzame oplossing.

Daarom is Orion Engineering de samenwerking aangegaan met twee gerenommeerde partijen, die beschikken over hoogstaande kennis op het gebied van BIM, maar ook op het gebied van het trainen, coachen en ontwikkelen van soft skills. Na een periode van intensieve voorbereidingen is op 3 december 2018 het contract getekend tussen BIM4ALL, Faasen Training & Coaching en Orion Engineering. Wij kunnen met trots mededelen dat deze samenwerking heeft geleid tot de samenstelling van een uniek traineeship: de Orion BIM Academy. Met de inzet van onze gezamenlijke expertise en ervaring worden de nieuwe kennisdragers op het gebied van BIM gecreëerd.

Mede door de economische groei neemt de vraag naar woningen, bedrijfsgebouwen, scholen en ziekenhuizen steeds verder toe. Woningen en gebouwen worden steeds sneller, innovatiever en duurzamer gebouwd. Slimme installatietechnische oplossingen bedenken en realiseren zijn belangrijk in het bieden van comfort, veiligheid en efficiëntie in het gebruik van deze woningen en gebouwen. Deze ontwikkelingen zorgen voor een grote vraag naar technisch personeel. Daarnaast krijgt de installatiebranche de aankomende jaren een voortrekkersrol in verduurzamen en digitaliseren, zoals het toepassen van BIM (Building Information Modelling). Dit zorgt voor grote vraag naar BIM specialisten.

Wat houdt de Orion BIM Academy in?

De BIM Academy biedt een tweejarig opleidingsprogramma aan dat bestaat 16 hard skills, 10 soft skills en 4 business skills trainingen. Naast de opleiding tot BIM Specialist werken de professionals aan uitdagende projecten en worden ze begeleid door ervaren specialisten uit het werkveld en gecertificeerde trainers. Door deze combinatie van leren en werken én de juiste begeleiding worden de professionals in twee jaar opgeleid tot een volwaardig BIM specialist, met garantie op een vaste baan!

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement