Oranjerood PVT-paneel geïntroduceerd door Triple Solar

Geplaatst op 14 mei 2024 door Redactie

Ontwikkelaar en producent van het Triple Solar warmtepomppaneel komt met iets nieuws: het oranjerode PVT-paneel ‘Terracotta’. Duurzaam, esthetisch en ideaal voor op monumenten. ‘Terracotta’ wordt 14 mei geïntroduceerd op de beurs Monument 2024 in Den Bosch en is per direct leverbaar.

Er is een stijgende behoefte aan verduurzaming van monumentale panden, waaraan naast eisen voor levensduur, strenge esthetische eisen worden gesteld. Daarom initieerde ontwikkelaar en producent van het Triple Solar PVT-warmtepomppaneel een unieke samenwerking met haar vaste leverancier van PV-laminaten BISOL.

Het Triple Solar PVT-systeem levert alle warmte voor een gebouw, dankzij een combinatie van PVT-panelen met een water/water-warmtepomp. De ideale oplossing voor monumenten, monumentale panden en gebouwen met beschermd stadsgezicht. Een buitenunit is immers overbodig en er hoeven geen bodembronnen te worden geslagen, wat in stedelijke gebieden vaak lastig en vergunning-technisch onmogelijk is.
Monumenten kennen daarnaast strikte regels voor het kleurgebruik van de zichtbare materialen. Oranjerood, oftewel terracotta, is vaak de standaardkleur voor dakbedekkingen.
Het idee voor een terracottakleurig PVT-paneel was geboren.

Cees Mager, CEO van Triple Solar: "Monumentale panden blijven vaak achter in de energietransitie omdat het bestaande verduurzamingsaanbod, zoals zwarte zonnepanelen en buitenunits van een lucht/water-warmtepomp, niet geschikt is. Ons PVT-systeem is dankzij de ontwikkeling van het ‘Terracotta’-paneel nu ook de ideale oplossing voor historische daken."

Het oranjerode PVT-paneel ‘Terracotta’ wordt geproduceerd in de eigen fabriek in Emmen en is per direct leverbaar in zowel landscape- als portrait-uitvoering. De afzetverwachting is enkele duizenden panelen per jaar. Voor zwarte pannendaken en platte daken levert Triple Solar het standaard antracietgrijze PVT-paneel.