Optimale bescherming tegen condensvorming

Geplaatst op 27 maart 2017 door Redactie

Leidingbevestigingen in koeltechnische toepassingen vereisen een speciale bescherming, omdat er gemakkelijk condensatie op kan ontstaan. Is dit het geval, dan kan dit tot verhoogd energieverlies en corrosieschade op het leidingsysteem leiden. Daarom is een thermisch ontkoppelde bevestiging van leidingen bijzonder belangrijk.

De MÜPRO ISO-beugels type H, M, T met een isolatiedikte van maximaal 45 millimeter maken een consistente vermijding van temperatuurbruggen mogelijk en bieden een hoge mate van isolatie. Het laatste wordt gegarandeerd door een druk-resistent PET-draagelement, evenals een mantel die synthetisch rubber bevat. Beide leiden tot een verhoogde waterdampdiffusiebestendigheid en een lage thermische geleidbaarheid.

Dit voorkomt op betrouwbare wijze condensvorming rond de beugel. Daarnaast beschikt het PET-draagelement over een hoge mechanische sterkte bij gelijktijdige restflexibiliteit. Daarmee wordt voor een bijzonder hoge drukvastheid en weerstand tegen veroudering gezorgd en een lange levensduur gegarandeerd.

Het modulaire systeem, bestaande uit buisklem en isolatie-element, biedt een hoge flexibiliteit, evenals een toepassingsspecifieke en aangepaste montage-oplossing. Bovendien maakt het DÄMMGULAST® met zijn gele herkenningsstreep in toepassingen met geluidsisolatie-eisen een geluidspiekverbetering van gemiddeld tot 22 dB(A) mogelijk.

De zelfklevende sluiting in de strip maakt een eenvoudige montage van de ISO-beugels type H, M, T mogelijk. Ook de verlijming met de leidingisolatie is door de kautschukaansluitingen aan de kopse zijden van de schaal zonder problemen mogelijk.