Oplevering eerste 0-op-de meter sociale huurwoningen in nieuwbouwwijk Rijnvliet Utrecht

Geplaatst op 17 december 2018 door Redactie

Met de oplevering van de eerste dertig sociale Nul op de Meter eengezinswoningen levert woningcorporatie Bo-Ex een belangrijke bijdrage aan de energietransitie in Utrecht.

Enige sociale verhuurder

Bo-Ex is de enige woningcorporatie die nieuwe sociale huurwoningen realiseert in Rijnvliet, in het zuidoosten van Leidsche Rijn. Tot en met 2020 bouwt de Utrechtse corporatie er in totaal 176 eengezinswoningen en 21 appartementen. Vandaag krijgen de eerste dertig Bo-Ex huurders de sleutel van hun woning aan de Shipovalaan.

Nul op de Meter

Wonen beter betaalbaar maken voor mensen die zijn aangewezen op de sociale huur, dat is één van de redenen waarom Bo-Ex deze Nul op de Meter (NOM) woningen bouwt. Energiezuinige woningen met zonnepanelen die genoeg energie opwekken voor het dagelijks energieverbruik. Een gasaansluiting is er niet, de woningen zijn volledig elektrisch. De bewoners betalen hiervoor een EnergiePrestatieVergoeding (EPV) aan Bo-Ex. Voor dit bedrag garandeert Bo-Ex het opwekken van voldoende elektriciteit voor een gemiddeld verbruik. Hierbij zullen de woonlasten lager zijn dan normaal het geval is bij een nieuwbouwwoning.

Centraal

De nieuwe woonwijk Rijnvliet ligt in het zuidoosten van Leidsche Rijn, vlakbij snelwegen, het station en de winkels in Leidsche Rijn Centrum en de binnenstad van Utrecht. Een ruime, groene en waterrijke wijk met voornamelijk laagbouw. De openbare ruimte wordt samen met bewoners ingericht als een voedselbos.

Bo-Ex: thuis in Utrecht

Bo-Ex is een Utrechtse woningcorporatie met een warm hart voor de huurders van haar 9.000 woningen. Zij begrijpen als geen ander hoe waardevol wonen is, vooral voor mensen met een beperkt budget. 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement