Opleidingscentrum GO° en BITZER Benelux starten introductiecursus koudetechniek

Geplaatst op 13 februari 2023 door Redactie

Opleidingscentrum GO° en compressorfabrikant BITZER slaan de handen ineen en starten begin 2023 een tweedaagse introductiecursus om mensen te enthousiasmeren voor de koudetechniek. “Met deze cursus richten we ons op een heel brede doelgroep”, aldus Ruud van Dissel, managing director van BITZER Benelux. “Iedereen heeft immers dagelijks met koudetechniek te maken, of het nu om airconditioning gaat, of om het behoud van voedselkwaliteit in de hele keten tussen productie en koelkast. We willen zoveel mogelijk mensen laten zien welke fantastische techniek erachter steekt.”

Om de introductiecursus te kunnen volgen, is geen specifieke voorkennis of opleiding nodig. “Iedereen met gezond verstand en interesse in hoe koeling tot stand komt, is welkom om deel te nemen”, aldus Van Dissel. “Zo wil een supermarktmedewerker wellicht meer weten over hoe de versproducten in de winkel koel worden gehouden, en kan een kantoormedewerker nieuwsgierig zijn naar de airco die voor een comfortabele werkomgeving zorgt. Met deze cursus willen we daar inzicht in geven, en aan een brede groep geïnteresseerden overbrengen hoe enorm leuk natuurkunde kan zijn.”

Uiteenlopende onderwerpen

Hoewel het nadrukkelijk om een introductiecursus gaat, komen in de twee cursusdagen alle aspecten aan bod die centraal staan in de koudetechniek, zoals drukken en temperaturen, koudemiddelen, energie-efficiëntie en de werking van compressoren en verdampers. “We behandelen ook onderwerpen die wat meer de diepte ingaan, zoals enthalpie en hoe je een h log p-diagram kunt lezen”, vertelt Van Dissel. “Daarbij zorgen we er uiteraard voor dat mensen zonder natuurkundige achtergrond het allemaal goed kunnen volgen. We werken met een groep van maximaal tien deelnemers, zodat iedereen genoeg aandacht krijgt en er volop ruimte is voor interactie en het stellen van vragen.” Naast dit theoretische deel wordt cursisten ook getoond hoe koeltechniek in de praktijk werkt. “Daarvoor beschikt het opleidingscentrum waar de cursus wordt gegeven bijvoorbeeld over een ‘kijkglasmodel’ van een werkend koelsysteem.”

Lees het volledige artikel op: https://www.opleidingscentrum-go.nl/nieuws/2023/opleidingscentrum-go-en-bitzer-benelux-starten-introductiecursus-koudetechniek

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement