Oosterberg na 125 jaar Koninklijk

Geplaatst op 08 juni 2018 door Redactie

Het jubileumfeest ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van elektrotechnische groothandelsmaatschappij Oosterberg werd onverwacht opgeluisterd met een bezoek van de Burgemeester van Zutphen, mevrouw Vermeulen. Namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft zij het familiebedrijf het predicaat ‘Koninklijk’ toegekend en de bijbehorende oorkonde overhandigd aan algemeen directeur Flip Oosterberg. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Zutphen, landelijk distributiecentrum in Apeldoorn en 20 vestigingen verspreid over heel Nederland, één van de grootste en landelijk opererende elektrotechnische groothandelsmaatschappijen van Nederland, mag zich voortaan ‘Koninklijke Oosterberg’ noemen.


Verrast

De directie, medewerkers en overige aanwezigen in de Oosterberg Buitensociëteit van Theater de Hanzehof waren compleet verrast door deze koninklijke erkenning van het 125 jaar oude familiebedrijf. Flip Oosterberg, algemeen directeur en vierde generatie ondernemer: “Dankzij de inzet van onze medewerkers, de betrokkenheid van onze partners en bovenal door het vertrouwen van onze klanten, vieren wij dit jaar ons 125-jarig bestaan. Dat het Koning Willem-Alexander heeft behaagd om ons vandaag dit predicaat toe te kennen, ervaren wij als een grote eer en verguld ons met trots.” Hij deed de toezegging dat Koninklijke Oosterberg haar jubileumslogan ‘aangesloten op de toekomst’ meer dan waar zal maken. “Recente investeringen in de mechanisatie en robotisering van ons landelijk distributiecentrum in Apeldoorn onderstrepen dat”, sprak Flip Oosterberg. Hij sloot zijn toesprak af met een dankwoord aan de Burgemeester van Zutphen, mevrouw Vermeulen. Zij was zichtbaar trots op Koninklijke Oosterberg.

Jubileumfeest

Bijna 500 medewerkers en gasten waren aanwezig op het jubileumfeest in Theater de Hanzehof te Zutphen. De directie van Oosterberg had speciaal voor hen een zeer gevarieerd middagprogramma samengesteld met onder meer een op Oosterberg afgestemde stadswandeling. Deze leidde langs bijzondere plekjes in deze fraaie Hanzestad waar men – letterlijk en figuurlijk – even stil stond bij de Beukerstraat 45. Hier opende overgrootvader Oosterberg zijn pianohandel waarmee hij de basis legde voor het familiebedrijf. Het avondprogramma begon met een speciaal theaterprogramma voor en door Oosterbergers met als titel ‘Oosterberg Got Talent’. Na de feestelijke uitreiking van het predicaat ‘Koninklijk’ werd het feest knallend afgesloten met een optreden van Frans Bauer en Miss Montreal.

Sinds 1893

Bijna 125 jaar geleden startte de eerste generatie Oosterberg een piano- en orgelhandel in Zutphen. In de jaren ’20 werd Oosterberg distributeur van Philips en breidde de handel zich uit naar radio’s, televisies en huishoudelijke apparatuur. Het specialisme elektrotechniek ontstond in de jaren ‘70, toen installatiematerialen aan het assortiment werden toegevoegd. Halverwege de jaren ‘80 veranderde Oosterberg van strategie en richtte zij zich exclusief op elektrotechniek. Deze koerswijziging tekende de opmars van Oosterberg naar een succesvolle toekomst.


Nu 125 jaar later

In het jaar 2000 kwam de vierde generatie, directeur Flip Oosterberg, aan het roer. Anno 2016 biedt Oosterberg met 20 vestigingen landelijke dekking en is als elektrotechnische groothandelsmaatschappij uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt. Met een nieuw en gerobotiseerd landelijk distributiecentrum in Apeldoorn en haar ambitieuze plannen voor de toekomst is Oosterberg klaar voor het volgende succesvolle hoofdstuk in haar geschiedenis.