Ook tijdens warme zomermaanden een aangenaam binnenklimaat

Geplaatst op 22 juni 2020 door Redactie

Oververhitting is een groeiend probleem in woningen, zeker met deze warme temperaturen. Hoe kies je als installateur de juiste koeloplossing?

Wat is oververhitting?

Oververhitting is wanneer iets te warm wordt of een persoon het te warm krijgt. Oververhitting is een groeiend probleem in woningen. Het leidt tot warme, vochtige en oncomfortabele woningen en vormt een gezondheidsrisico. Gelukkig kun je hier als installateur iets tegen doen.

Zehnder helpt je in de strijd tegen oververhitting

Zehnder heeft een interessant white paper opgesteld waarin voor zowel de nieuwbouw als bestaande bouw oplossingen worden aangedragen om specifiek oververhitting in woningen tegen te gaan. Ook wordt stil gestaan bij de oorzaken van oververhitting, zijn er links met wetenschappelijke studies en lees je wat het ‘Urban Heat Island effect’ is. Download het gratis white paper “Warmere zomers bedreigen gezond binnenklimaat”.

Win koelte terug met Climate Switch

Met Climate Switch van Zehnder win je koelte terug in de zomer en warmte terug in de winter. De switch van warm naar koud wordt automatisch geregeld. Er zijn verschillende mogelijkheden om oververhitting tegen te gaan met ventilatie. De Climate Switch systemen dragen hieraan bij. Zo zit er al standaard koudeterugwinning in de balansventialtiesystemen van Zehnder. Je kunt ook extra oplossingen toevoegen aan het systeem, voor een nog koeler, comfortabeler en gezonder huis. Bekijk hier de verschillende Climate Switch oplossingen.