Ook bij complexe besturing betrouwbare simulatie van signalen

Geplaatst op 22 november 2017 door Redactie

GHM introduceert een innovatieve oplossing voor het genereren van stabiele signalen bij het testen van installaties: de GHM SensorSimulator SIM-1.

Als elektro- of servicetechnicus wil men bij het opleveren of testen van technische installaties of meet- en regelsystemen vaststellen of deze optimaal functioneren. Betrouwbaar simuleren of aansturen van de (besturings)installatie is dan een vereiste. Hoe complexer het besturing- of regelsysteem wordt, hoe belangrijker een stabiele en nauwkeurige simulatie is. Daarom heeft het GHM productiecentrum Imtron hier een oplossing voor ontwikkeld: de SIM-1.

Imtron heeft een ijzersterke reputatie op het gebied van signaal conditionering en data acquisitie. Met de introductie van de SIM-1 laat Imtron zien óók innoverend te zijn op het gebied van stabiele signalen bij systeemtests. Dit biedt vele mogelijkheden aan technische diensten, maar bijvoorbeeld ook aan de elektrotechniek en laboratoria.

Naast de simulatiefunctie voor spanning, stroom, DMS en temperatuur beschikt de SIM-1 ook over een meetfunctie voor spanning (± 30V) en stroom (± 30 mA) . De standaard versie kan binnenkort ook worden uitgebreid met een frequentie signaal (1Hz tot 500 kHz).

Het instrument is gebouwd in dezelfde behuizing als de professionele handmeetinstrumenten die GHM biedt. Deze kennen een hoge mate van bescherming door de IP 65 beschermklasse en de rubberen protectiehuls. Hierdoor kan de SIM-1 dus ook in de meest vochtige en ruige condities worden ingezet.

De bediening is zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk: Slechts zes toetsen in het front in combinatie met een groot display waarop instellingen en waarden getoond worden. Het instrument is, zoals u van GHM gewend bent, voorzien van een oplaadbare accu met kwaliteitsindicatie, zodat er altijd voldoende spanning aanwezig is.