Kom vandaag nog naar Elektro Vakbeurs Hardenberg

Geplaatst op 30 november 2016 door Redactie

Dit jaar wordt de Elektro Vakbeurs op 29 en 30 november en 1 december voor de zeventiende keer gehouden in de Evenementenhal in Hardenberg. „We verwachten ruim 200 exposanten en ruim 10.000 bezoekers”, zegt Warner Bakker, commercieel medewerker Evenementenhal. „Bij de Elektro Vakbeurs draait het om ontmoeten en beleven. Het is de vakbeurs waar alle disciplines van de elektrotechniek, zoals installatie, industrie en energie, samenkomen.”

De beurs is een plek waar contact onderhouden wordt met bestaande relaties en waar nieuwe samenwerkingen tot stand komen. „Er is volop gelegenheid om in te gaan op Smart Industry en andere ontwikkelingen en innovaties uit de branche Machines en Systemen”, vertelt Bakker. De bezoeker kan zich onder meer informeren op het gebied van audiotechniek, besturingstechniek, data, telecom en ICT, domotica, elektronica en energietechniek, test- en meetapparatuur en energiemanagement.

DOMOplein

Tijdens de Elektro Vakbeurs is midden op de beursvloer het DOMOplein te vinden. „Op het plein staan alle componenten en facetten van domotica centraal. De nieuwste snufjes staan er in de spotlight”, zegt Bakker. „De producten worden extra toegelicht op een beeldscherm dat achter de sokkel met het product hangt. Hierop is een filmpje te zien dat de toepassing van het product weergeeft. Exposanten kunnen op dit plein hun kennis delen en producten presenteren. Op het DOMOplein zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar. Bedrijven die deel uit willen maken van dit interactieve plein, kunnen met mij contact opnemen.”

College Tour

„Met de College Tour willen we inspelen op de problemen op de arbeidsmarkt. We organiseren deze tour voor eindejaarsstudenten van installatie- en elektrotechniekopleidingen”, zegt Bakker. „Dit doen we als beursorganisatie in samenwerking met OTIB en de partners in het LoopbaanCentrum. Leerlingen kunnen gericht informeren naar de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche. We brengen ze in contact met geïnteresseerde exposanten. De studenten kunnen kennismaken met exposanten en voor hen opdrachten uitvoeren. Het LoopbaanCentrum is leerzaam en leuk.” Bij de Collegetour worden uitsluitend studenten uit het laatste jaar MBO van 17 jaar en ouder toegelaten. Er is plek voor 500 leerlingen. Aanmeldingen gaan via de vakdocent of vertegenwoordiger van de school. Alle routes eindigen bij de OTIB stand. De College Tour wordt gehouden op dinsdag 29 november van 14 tot 18 uur.

Loopbaancentrum

Het Loopbaancentrum is één van de nieuwe producten die op een interactieve manier beleefd kan worden op de themapleinen. Het is een samenwerking met het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technische installatiebedrijf OTIB. Het Loopbaancentrum is zowel op de Elektro- als op de Installatievakbeurs te vinden. Bij dit Loopbaancentrum ligt de focus op het vinden van de juiste baan en de juiste medewerkers. Er zijn vacatures, cv’s en opleidingen. „We brengen zo vraag en aanbod bij elkaar”, geeft Bakker aan. „Elke exposant heeft de mogelijkheid om vacatures, opleidingen en cursussen aan te bieden. De beurs biedt zo een platvorm voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers.”

Kennistheater

Dit jaar is er voor het eerst midden op de beursvloer het Kennistheater. Dit theater is bedoeld voor de overdracht van kennis, bijvoorbeeld om diverse noviteiten te delen met de bezoekers. Elke exposant heeft de mogelijkheid om in dit kennistheater te mogen spreken of om presentaties te geven over een actueel onderwerp. Ze krijgen hiervoor een half uur de tijd. Het programma wordt tijdig op de website vermeld.

Match & Meet

„Bezoekers kunnen in de Match & Meet App aangeven in welke exposanten ze geïnteresseerd zijn”, zegt Mariska Egberts, Key Accountmanager Elektro & Installatie. „Deze kunnen ze favoriet maken. Op het moment dat dit gedaan is, krijgt de exposant een melding. De exposant kan vervolgens zien welke bezoekers een match zijn en dus hot leads. Om toegang te krijgen tot deze gegevens moet Match & Meet worden aangeschaft. De exposant krijgt direct toegang tot Match & Meet door op de knop ‘bestellen’ te drukken. Hij wordt dan direct doorgestuurd naar de App shop, bevestigt de bestelling via de shop en krijgt dan een na-facturatie. Als dit allemaal gedaan is, dan zijn de matches direct zichtbaar. Net als alle gescande leads staan ook de matches in één overzicht. De exposant heeft de mogelijkheid om zijn leadgegevens vervolgens te verrijken met notities en audio- of videofragmenten. Zo staat alles klaar voor de follow up. Ook kan de exposant zien of een match al is ingecheckt op de beurs, want dan staat er een datum en tijd achter de naam van zijn match.” Een instructiefilm voor exposanten en een voor bezoekers kan bekeken worden via de links op de website van de Elektro Vakbeurs. De Evenementenhal App wordt aangeboden in het Nederlands, Engels en Duits. De App is kosteloos toegevoegd aan de service. Ook wordt WiFi kosteloos aangeboden.”

 


Mariska neemt stokje over van Rian

Mariska Egberts neemt de functie Key Accountmanager Elektro & Installatie over van Rian Winkelman – Striper, die acht jaar bij de Evenementenhal heeft gewerkt. Egberts is geen onbekend gezicht. Zij werkt sinds vier jaar bij de Evenementenhal, waar ze technische beurzen organiseerde. Sinds twee jaar werkte ze als adviseur Automotive & Transport. „Ik had een binnendienstfunctie”, zegt ze, „en mijn nieuwe baan is een buitendienstfunctie. Het is leuk om na vier jaar binnendienst naar buiten te gaan. Ik heb er heel veel zin in om iedereen in de elektro- en installatietechniek te leren kennen.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement