Onthulling ATAG noviteit op de VSK 2020

Geplaatst op 31 januari 2020 door Redactie

ATAG Verwarming presenteert op de VSK 2020 een primeur, die te maken heeft met water en veel stof zal doen opwaaien.

Dinsdag 4 februari om 13.30 uur in hal 7D106 zal op de ATAG stand een en ander gepresenteerd en gecertificeerd worden. U bent van harte welkom. 
Naast de presentatie van deze noviteit is ons centrale thema “Er zijn meerdere wegen zijn die leiden naar CO2-neutraal”.
Dit zal worden ingevuld door de merken ATAG, Elco en Ariston met 4 duurzaamheidsstappen:

❶Verwarmen met aardgas
❷Verwarmen met zon
❸Hybride verwarmen
❹All Electric verwarmen

Ariston heeft als kernactiviteit energiezuinig produceren van warm tapwater. Vanaf 1 februari is de nieuwe lijn Ariston warmtepompboiler beschikbaar in Nederland. Deze biedt de mogelijkheid om veel warm tapwater op een energiezuinige manier te verkrijgen. Ideaal als duurzame vervanging van de traditionele geiser. Beschikbaar in 3 uitvoeringen Lydos, Nuos Evo en Nuos Plus, van wandhangend tot vloerstaand en met warm tapwater capaciteiten tot maximaal 345L. Meer informatie is te lezen op www.ariston.com/nl-nl.

Elco is aanbieder van verwarmingstoestellen voor utiliteit en industrie met specialistische kennis van hoge vermogens, veel tapwater en lage emissies. Gerealiseerd door de RVS warmtewisselaar techniek en ‘Low water’ technologie. Meer informatie is te vinden op www.nl.elco.net.

Op de VSK is als primeur de Thision- en Trigon L Plus te zien, een wandhangend- en vloerstaand hoog vermogen verwarmingstoestel met
• een warmtewisselaar van hoogwaardig RVS,
• een lage NOx en CO-uitstoot en
• een economische voorsprong: Er zijn minder ketels in cascade nodig voor dezelfde output.

ATAG verandert van een grotendeels op aardgas gerichte onderneming naar een bedrijf met een breder portfolio gericht op verwarming.
Op de VSK is de P-Serie CV-ketels te zien, een projectketel met de techniek van de bekende i-Serie: RVS warmtewisselaar en rookgaskoeler (EC).
Met de Energion warmtepomp heeft ATAG een eigen warmtepomplijn, monoblock toestellen in zowel hybride als All-Electric uitvoering.

Op ‘Zon-gebied’ worden nieuwe RVS Energieopslagvaten getoond, die zowel als energie-opslagvat voor tapwater bij zonlichtsystemen dienen als ook een uitbreiding van een all-electric systeem kan zijn voor warm tapwater én LT-verwarming.
Met de genoemde productseries zijn alle gangbare “smaken’’ bij ATAG Verwarming beschikbaar. Hierbij staan de genoemde 4 duurzaamheidsstappen centraal. Van verwarmen met aardgas, met zon, hybride tot een All-Electric oplossing, alle mogelijkheden zijn bespreekbaar en leverbaar.