Ontdek de voordelen van revisie, ook voor de klant

Geplaatst op 15 november 2022 door Redactie

Gereviseerde producten hebben nog niet altijd een goed imago in de markt. Hoe overtuig je jouw klant van de kwaliteit van gereviseerde onderdelen?

Het is ontzettend druk in de installatiewereld en tijd is geld. Tijd besteed je dan ook liever aan onderhoudswerkzaamheden dan je klant te overtuigen van de kwaliteit van gereviseerde items. Wij kunnen ons voorstellen dat je daar ook helemaal geen zin in hebt.

Maar wist je dat er een paar hele duidelijke argumenten zijn die je jouw klant zo hebt verteld? En die hen negen van de tien keer zo over de streep trekken? Gereviseerde items zijn niet alleen beter voor het milieu, het gebruik ervan biedt jou als installateur ook meer leveringszekerheid. Veel nieuwe producten zijn tegenwoordig moeilijk te verkrijgen. Beter omgaan met dat wat er al was, creëert mogelijkheden.

Wat vertel je je klant dan dus, als die twijfelt over gereviseerde items?

1. Je krijgt meer garantie

Het is eigenlijk heel simpel: wat heb je liever, twee jaar garantie of vijf jaar garantie? Stel die vraag maar aan je klant. Op gereviseerde items krijg je bij Rensa vijf jaar garantie. Grote kans dat je klant dan direct voor het gereviseerde product kiest.

2. De kwaliteit is beter

Je klant heeft waarschijnlijk het idee dat gereviseerde artikelen van mindere kwaliteit zijn. Tweedehands artikelen hebben een slecht imago. Maar revisie is niet hetzelfde als tweedehands! Gereviseerde producten zijn van de hoogste kwaliteit dankzij het gebruik van kwalitatief betere componenten.

Tijdens het revisieproces worden alle onderdelen die dat nodig hebben vervangen, niet alleen het stukje dat echt kapot of versleten was. En dat doen we met materialen van de hoogste kwaliteit. Het is zelfs zo dat je product na revisie weer een minimaal volledig herstelde levensduur heeft. Je klant kan dus vertrouwen op de hoogste kwaliteit.

3. Het is duurzamer

Dit argument is niet voor iedereen interessant: sommige klanten geven niet zo veel om duurzaamheid. Maar er zijn steeds meer mensen die dat wel belangrijk vinden. Revisie is een vorm van circulariteit: een belangrijk principe van duurzaamheid. Meer over circulariteit en wat jij als installateur daarmee kunt, lees je ook hier.

Probeer het eens!

Drie heldere argumenten voor jouw klant. Om hem of haar te overtuigen om voor een gereviseerd artikel te kiezen. Als je jouw klant dit vertelt, kost het je nauwelijks tijd. En de kans dat je het gereviseerde item vervolgens mag plaatsen is ineens een stuk groter. Beter voor het milieu en het levert jou een tevreden klant op. Een belangrijk voordeel voor jou als installateur zelf is daarnaast nog een financieel voordeel: op gereviseerde items krijg je bij Rensa extra korting. Dat is mooi meegenomen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement