Online klusplatforms succesvol dankzij review economy

Geplaatst op 28 april 2017 door Redactie

Online reviews worden steeds belangrijker bij de aanschaf van producten en diensten en ook de voorheen zo traditionele klusmarkt maakt een succesvolle verschuiving naar online. Recent onderzoek van SAMR in opdracht van Werkspot toont aan dat 56% van de consumenten gebruikmaakt van online reviews bij de zoektocht naar een vakman. Voor 73% van deze consumentengroep zijn online reviews ook medebepalend voor de keuze van een vakman.

Ronald Egas, CEO van Werkspot, licht toe: “Tien jaar geleden was het niet voor te stellen dat je eerst de online reviews van andere gasten bekeek voor je een vakantie boekte. Tegenwoordig is het bekijken van reviews voor de meeste Nederlanders een vast onderdeel geworden van het boekingsproces. Bij Werkspot noemen we dit de ‘review economy’.

Was het vinden van een vakman vroeger typisch iets dat je via-via deed, tegenwoordig willen mensen ook buiten hun eigen kring advies over de kwaliteit van een vakman. Consumenten zijn op zoek naar feedback van een grote groep mensen en niet alleen de buurman die zegt dat een bepaalde vakman goed is. Daarnaast is het voor veel consumenten belangrijk dat zij bijvoorbeeld foto’s van eerdere klussen kunnen zien. Online reviews zijn daardoor cruciaal voor het succes van klusplatformen en een goede aanvulling op het via-via kanaal.”

Het onderzoek van Werkspot toont verder aan dat er verschil is tussen diverse consumentengroepen als het gaat om het gebruik van online reviews. Maar liefst 57% van de 18-24 jarigen zegt dat online reviews te gebruiken bij de keuze voor een vakman, in tegenstelling tot 36% van de 45-54 jarigen.

Hoogopgeleiden gebruiken online reviews een stuk meer dan laagopgeleiden (50% vs 27%). Ook tussen mannen en vrouwen is er verschil. 46% van de vrouwen zegt aan te geven online reviews te gebruiken ten opzichte van 36% van de mannen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement