NK Panelen Plaatsen 2019

Geplaatst op 06 maart 2019 door Redactie

Door de toenemende vraag naar elektrificatie en betrouwbare zonnepaneleninstallaties, hebben beursorganisator Good, elektrotechnische groothandel Rexel en leverancier in innovatieve PV-dakmontagesystemen Esdec het initiatief genomen om het allereerste NK Panelen Plaatsen te organiseren. De wedstrijd vindt plaats tijdens de duurzame vakbeurs Solar Solutions op 19, 20 en 21 maart. 12 geselecteerde teams zullen tegen elkaar strijden om als snelste 6 zonnepanelen volgens de eisen te installeren op een schuin dak. Het team dat de beste prestatie neerzet, wordt uitgeroepen tot “Beste montageteam 2019”!

De wedstrijd

Twee teams monteren tegelijkertijd – op ieder zijn eigen schuine dak – 6 zonnepanelen inclusief optimizers. Het snelste team wint! De teams worden beoordeeld op het juist plaatsen/monteren van haken, rails, kabels, zonnepanelen en optimizers. Ook het vastzetten volgens voorschriften, het doorverbinden van connectoren en het veilig (valbeveiliging) en netjes werken wordt meegenomen in de beoordeling. Voor alles wat niet goed/fout is gemonteerd, deelt de jury strafseconden uit. BDA en InstallQ nemen de jurering voor hun rekening.

Beste montageteam 2019

Alle montageteams krijgen exposure in de media (o.a. via social media en Solar Magazine). Het team dat de beste prestatie neerzet, krijgt tevens de prestigieuze award “Beste montageteam 2019”. Een mooie opsteker voor het betreffende montageteam! Ook gaat dit het montageteam helpen om in 2019 een betrouwbaar signaal bij opdrachtgevers af te geven.

Gratis beurs bezoeken? Dat kan. Gebruik daarvoor onze invitatiecode 19INSTALLTOT.