Nieuwste generatie luchtgekoelde koelmachines en warmtepompen van Carrier

Geplaatst op 04 juli 2016 door Redactie

Carrier heeft onlangs zijn nieuwste generatie AquaSnap® luchtgekoelde koelmachines en warmtepompen met Greenspeed® intelligentie geïntroduceerd. Deze nieuwe units bieden energie-efficiëntie, een geavanceerde regeling en een breed werkgebied.

De AquaSnap 30RBV en 30RQV units zijn voorzien van de nieuwste generatie toerengeregelde -twin rotary- compressoren waardoor de capaciteit traploos, binnen bepaalde grenzen, geregeld kan worden. De 30RQV omkeerbare warmtepompen kunnen een wateruittredetemperatuur tot 60°C leveren.

De nieuwe generatie hydraulische regelingen garanderen een optimale energie-efficiëntie en dankzij een European Seasonal Energy Efficiency Ratio (ESEER) tot 4,56 en een Seasonal Coefficient of Performance (SCOP) tot 3,1 biedt de AquaSnap met Greenspeed intelligentie een grote meerwaarde voor airconditionings- en verwarmingsoplossingen in commerciële en residentiële toepassingen. Bovendien voldoen de 30RBV units aan de "Richtlijn inzake Ecodesign ontwerp 2021" en de 30RQV units (waarop de Richtlijn 2021 niet van toepassing is) aan de "Richtlijn 2017".

Dankzij de volledig geïntegreerde opties zijn de 30RBV en 30RQV units een "plug & play" oplossing. Hun compacte formaat zorgt voor een eenvoudige installatie in kleine kantoren, hotels en winkels. Door de directe toegang tot alle componenten van de units, zijn ook de inbedrijfstelling en het onderhoud zeer eenvoudig. Bovendien bewaart het regelsysteem alle operationele data en beschikt het over specifieke toegangsniveaus (eindgebruiker, installateur en facility manager) om de benodigde gegevens snel te kunnen verstrekken. Naast de talloze voordelen die het systeem biedt, zorgt Carriers expertise op het gebied van trillingsvermindering ervoor dat de 30RBV en 30RQV units een optimaal geluidscomfort bieden in geluidsgevoelige omgevingen.

"Dankzij de in de fabriek gemonteerde opties en hun compacte formaat, zijn de 30RBV en 30RQV units de perfecte "plug & play" oplossing," zegt Didier Genois, engineering en marketing director, Carrier HVAC Europe. "De units zijn speciaal ontworpen voor geluidsgevoelige omgevingen en zijn bijgevolg de ideale oplossing voor toepassingen in residentiële en commerciële gebouwen."
De 30RBV en 30RQV units zijn nu beschikbaar voor levering.