Nieuwkomer in Duco’s gamma geluiddempende ventilatie

Geplaatst op 17 oktober 2016 door Redactie

Vandaag de dag is er nog steeds een prangende vraag naar esthetische ventilatiemogelijkheden in renovatieprojecten die onderhevig zijn aan een zware geluidsbelasting. Met de Silenzio ZR (AK) en zijn nieuwe retro variant biedt ventilatiespecialist Duco een alles-in-één-oplossing als garantie voor een gezond en (akoestisch) comfortabel binnenklimaat.

De Silenzio ZR muurdemper -al dan niet met extra akoestische demping (AK)- brengt design en een uitstekende geluiddemping samen in één ventilatierooster dat in een (buiten)muur wordt aangebracht. De aluminium buitenkap wordt gecombineerd met een aluminium, vlakke binnenplaat en een kunststofbuis met geperst vlokkenschuim voor een optimale geluidwering.

Bovendien is de Silenzio ZR ook beschikbaar met een zelfregelende klep. Hierdoor kan het moeiteloos in een van Duco’s ventilatiesystemen toegepast worden. In combinatie met het Duco CO2 System of het Duco Comfort System is het een perfecte renovatieoplossing aangezien er niet aan het kozijn geraakt hoeft te worden. Het product kan tevens naadloos in ruimtes met een schuin dakvlak geplaatst worden.

De nieuwe Silenzio Retro ZR leent zich voor toepassing in monumentale gebouwen met een beschermde gevel. Dit rooster integreert zich onzichtbaar in de gevel door middel van een open stootvoeg of kan met een discreet buitenrooster uitgevoerd worden.