Nieuwe warmtepompen, airconditioners, cv-ketels en infraroodverwarming van Nefit Bosch

Geplaatst op 06 februari 2024 door Redactie

‘Installeren #LikeABosch’ is het thema van de VSK-presentatie van Nefit Bosch. Hiermee doelt Nefit Bosch niet alleen op de nieuwe warmtepompen en andere producten, maar ook op de nieuwe tools en uitgebreide services waarmee Nefit Bosch installateurs in elke fase ondersteunt.

Nieuwe warmtepompen

Nefit Bosch presenteert op de VSK 2024 zijn complete en vernieuwde programma lucht-water- en bodemwarmtepompen van 4 tot 400 kW. Nieuw is onder meer de Compress Hybrid 5800i AW. Deze hybride monoblock oplossing maakt gebruik van propaan (R290) als koudemiddel. De propaanlijn wordt verder uitgebreid met grotere vermogens van 10 en 12 kW. Bosch Compress 5800i AW modellen zijn de stilste warmtepompen die momenteel verkrijgbaar zijn. Op de beurs introduceert Nefit Bosch ook de nieuwe Compress 5000 DW warmtepompboiler die naar keus binnen- of buitenlucht kan gebruiken als bron.

Infraroodverwarming

Nieuw in Nederland: infraroodverwarming van Nefit Bosch. De Bosch HI4000P Infraroodpanelen komen beschikbaar in verschillende vermogens van 300 tot 1000 Watt en in verschillende uitvoeringen.

Airconditioning

Het Climate airco -programma van Nefit Bosch omvat drie single-split airco’s, met Climate 7000i als nieuwe variant (leverbaar vanaf mei 2024). Nieuw zijn ook de wand- plafond en kanaalvarianten voor de Climate 5000M multi-split buitenunit.

Nieuwe cv-ketels

Op de VSK zijn verder onder meer ook de Nefit 9700i en Nefit 9700i AquaPower Plus te zien. Deze nieuwe HR-toestellen met vermogens van 25 tot 50 kW komt beschikbaar in twee single-varianten en drie combi-varianten voorzien van een voorraadboiler. Het multigasblok van de Nefit 9700i (AquaPower Plus) kan snel ingesteld worden op andere gassamenstellingen en het toestel is klaar voor bijmenging van 20% waterstof.