Nieuwe Tzerra Ace-Matic past zich aan bij verschillende gassoorten

Geplaatst op 08 november 2022 door Redactie

Remeha presenteerde onlangs de nieuwe Tzerra Ace-Matic, een revolutionaire HR-ketel met een elektronisch, zelf-instellend gas-/luchtsysteem. Het toestel wordt vanaf 2023 de opvolger van de Remeha Tzerra Ace en bevat meerdere innovaties die handig zijn in een snel veranderende markt voor cv-ketels. Zo heeft dit nieuwe toestel een modulatiebereik van 1:8. Daarmee is de Tzerra Ace-Matic ook zeer geschikt voor goed geïsoleerde woningen met een kleine warmtevraag.

De Tzerra Ace-Matic is uitgerust met een elektronisch, zelf-instellend gas/luchtsysteem dat zich aan bijna elke gassoort aanpast. Het toestel stelt zichzelf volledig automatisch af. Het enige wat de installateur nog moet doen is via een parameter aangeven of de ketel op aardgas of propaan brandt. Aan het einde, nadat het opstartprogramma is doorlopen, verzorgt hij nog de controle van de verbranding. Vandaar de naam van het toestel: e-Matic is een samenvoeging van e-lectronic en auto-Matic. Het toestel met dit zelf-instellende gas-/luchtsysteem is altijd optimaal afgesteld, waardoor de klant nog meer zekerheid heeft van een gegarandeerd hoog blijvend rendement.

Net als bij de recent geïntroduceerde Avanta Ace, levert Remeha de Tzerra Ace-Matic zeer compleet af, doordat veel onderdelen al standaard zijn ingebouwd. Dat scheelt een flink aantal handelingen tijdens de installatie. Daarnaast is bij de Tzerra Ace-Matic de condensafvoer en de afvoer van het veiligheidsventiel intern gecombineerd. Dat scheelt weer een aansluiting.
Zoals alle cv-ketels van Remeha is ook de Tzerra Ace-Matic voorbereidt op een aansluiting binnen een hybride warmtepomp- of zonneboilersysteem. Ook is het toestel geschikt voor bijmenging met 20% waterstof.