Nieuwe tools van Wilo ondersteunen gebruiker

Geplaatst op 30 mei 2018 door Redactie

Wilo Nederland heeft de website uitgebreid met een aantal handige tools die de dienstverlening naar klanten verder verbetert. Naast een digitale assistent voor pompdimensionering en storingsmelding is er sinds kort ook een chatfunctie. Via dit nieuwe communicatiekanaal kunnen gebruikers direct antwoord krijgen op vragen die zij hebben. Andere tools op de website zijn die voor pompvervanging en de Wilo Pump finder.

Wilo zet sterk in op digitalisering. Met de nieuwbouw in thuisbasis Dortmund en tal van technologische ontwikkelingen wil Wilo de digitale nummer 1 worden in de pompwereld. De Smart Factory, één van de paradepaardjes van de nieuwbouw, is daar een goed voorbeeld van.

In lijn hiermee zijn nu ook weer drie nieuwe functies aan de website toegevoegd. Eén daarvan is een pompdimensioneringstool waarmee circulatiepompen voor verwarming en warmtapwater kunnen worden gedimensioneerd. Het nieuwe online tool werkt sneller dan de bestaande Wilo Select en helpt de gebruiker om binnen enkele stappen een pomp te selecteren. Hiertoe hoeft niet meer te worden gedaan dan het opgeven van het bedrijfspunt van de pomp (volumestroom en opvoerhoogte). Op de Wilo-server wordt de pompconfiguratie vervolgens uitgevoerd en afgerond met een kant-en-klaar advies voor één van de Wilo-pompen.

Nieuw is ook de online storingsmeldingassistent die informatie over mogelijke storingsmeldingen op het display van een Wilo-product omvat en -waar mogelijk- hiervan de oorzaak en een mogelijke oplossing geeft. Dit kon tot nu toe alleen via de documentatie van het betreffende product of via de app maar is nu ook via de website mogelijk.

Naast nieuwe tools brengt Wilo via de website ook een nieuw communicatiekanaal: Wilo Chat. Voor allerhande vragen over Wilo-producten en -diensten kan nu ook gebruik worden gemaakt van de chatfunctie op de website. De nieuwe functie vormt een aanvulling op de traditionele kanalen (mail, telefoon). De nieuwe tools en functie zijn te ervaren via de website van Wilo www.wilo.nl