Nieuwe TEV-serie temperatuur meetwaarde omvormers

Geplaatst op 01 september 2017 door Redactie

ATAL B.V. heeft de serie temperatuurmeetwaarde omvormers uitgebreid. Recentelijk zijn uitvoeringen beschikbaar gekomen die het Pt1000-temperatuursignaal omzetten naar een 0-10V uitgang.

ATAL B.V. voert reeds geruime tijd een breed gamma aan temperatuurmeetwaarde omvormers in haar productpakket. De succesvolle TEP-serie omvormers omvat uitvoeringen met een 4-20mA uitgangssignaal.

De nieuwe robuuste temperatuuromvormers uit de TEV-serie zetten het signaal van de Pt-1000 (Platina weerstand) temperatuursensor om naar een lineair 0-10V signaal. Het basismodel TEV-101 beschikt over een geïntegreerde temperatuur sensor met een meetbereik van -30 tot 80°C, maar de omvormers zijn ook in alternatieve meetbereiken beschikbaar.

Naast omvormers met een interne temperatuuropnemer zijn tevens uitvoeringen beschikbaar waarop een externe Pt-1000 temperatuursensor kan worden aangesloten.

Evenals de omvormers uit de TEP-serie zijn ook de TEV-uitvoeringen gevat in een compacte en degelijke kunststof behuizing met een hoge IP-beschermingsklasse (IP-65). Het uitgangssignaal kan zonder signaalverlies over een grote afstand (tot 1 kilometer) worden getransporteerd. Dat maakt de meetwaardeomvormers flexibel inzetbaar voor kritische meet- en regelapplicaties in onder andere de koel- en klimaattechniek.

De omvormers uit de TEP- & TEV-serie worden compleet geleverd met een kalibratie certificaat en kenmerken tevens door een gunstige prijsstelling.