Nieuwe TECE doucheprofiel eenvoudig in lengte aan te passen

Geplaatst op 29 oktober 2018 door Redactie

TECE zet de douchegoot op zijn kop met een volledig nieuw concept. Met een prachtig slank design en slimme doordachte details die de installatie vereenvoudigt. Gegarandeerd waterdicht dankzij het beproefde afdichtingssysteem. Modulair dus weinig delen, overzichtelijk en eenvoudig van opzet.

Bij een onderbroken vloer is het mooi als de douchegoot ook doorloopt. Dit kan nu met de nieuwe rvs doucheprofiel TECEdrainprofile, want deze kan eenvoudig op maat worden gemaakt. Bovendien kan deze strak tegen een wand worden ingebouwd, zodat de tegels aan de kop en zijkanten niet onderbroken worden. Dit is niet alleen esthetisch het mooist, het bespaart de tegelzetter op zaag- en montagetijd.

Het nieuwe profiel is geschikt voor alle dikten tegels, want de hoogte is tijdens de montage eenvoudig instelbaar. Het flexibele afdichtingsmanchet is al op maat en kan eenvoudig met een klik worden gemonteerd. Daarmee wordt een waterdichte afdichting gecreëerd. Voor een goede afvoer van het water en een optimaal zelfreinigend effect, is TECEdrainprofile over de gehele lengte voorzien van schuine vlakken. In het hart bevinden zich 2 afvoerspleten. Voor inspectie en reiniging is de sifon snel bereikbaar. Met een lichte druk op het afdekprofiel komt deze los en kan de sifon direct en zonder gereedschap worden uitgenomen. In tegenstelling tot douchegoten is het reinigen van het profiel niet van toepassing, dit is hygiënisch en scheelt reinigingskosten.

Het overzichtelijke en modulaire assortiment van TECEdrainprofile zorgt voor weinig voorraad. Het profiel kan overal worden toegepast, ook bij renovatie. Bij een afvoer van 40 mm is de opbouwhoogte slechts 65 mm, bij DN50 95 mm.

De montage kunt u zien op: https://www.youtube.com/watch?v=n1j8wpORDF4