Nieuwe staande ketel van Remeha is multifunctioneel inzetbaar

Geplaatst op 07 februari 2020 door Redactie

Remeha lanceert op de VSK 2020 de GAS 120 Ace, een nieuwe staande ketel die is ontwikkeld op basis van de bestaande GAS 210 ECO Pro. Belangrijk zijn de verbeteringen aan zowel het ontwerp als de gebruikte materialen. Dit resulteert in een robuuste ketel die in zeer veel verschillende situaties past. Bij het ontwerp lag de focus dan ook op flexibiliteit, gebruiksgemak, lage gebruikskosten en connectiviteit. Hierdoor is de GAS 120 Ace gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Bovendien kan de compacte ketel dankzij het nieuwe regelplatform eSmart Inside worden aangesloten op warmtepompen en bestaande én nieuwe ketels. De GAS 120 Ace kan, in combinatie met de RemaBOX, ook als bron of ondersteuning van een warmtenet functioneren.

Deze nieuwe ketel is de opvolger van de Gas 210 Eco Pro en is ontwikkeld met dezelfde bouwblokken als de Quinta Ace. Het toestel is zeer geschikt voor het verwarmen van gebouwen in de kleine utiliteit en grote woningen. Met een vermogen van 45 tot 115 kW leent deze kleine cv-ketel zich goed voor de verwarming in luxe villa’s, boerderijen, sportcomplexen, scholen, buurthuizen en kleine kantoorpanden.

Veel gebruiksgemak

Door zijn relatief hoge vermogen in verhouding tot zijn compacte vorm en geringe gewicht, kan de GAS 120 Ace snel reageren op de warmtevraag in een gebouw. Intuïtieve functietoetsen in combinatie met gemakkelijk bereikbare componenten maken de installatie- en onderhoudswerkzaamheden daarnaast heel eenvoudig. Ingebouwde LED-verlichting zorgt ervoor dat de installateur goed zicht heeft tijdens de onderhoudswerkzaamheden en met de wielen aan de achterzijde is deze ketel eenvoudig te verplaatsen. Net als zijn grote broer, de GAS 220 Ace, is hij voorzien van het T-Control bedieningspaneel. Hiermee kan de installateur snel en eenvoudig de instellingen van het toestel aanpassen.

Aandacht voor connectiviteit

Bij de ontwikkeling van dit toestel zorgde Remeha voor een goede connectiviteit van de ketel. Zo is de GAS 120 Ace te koppelen met verschillende gebouwbeheersystemen via het Modbus- of Bacnet-protocol. Via de Smart Service Tool en de Smart Service app kan de installateur bovendien ter plekke alle informatie uitlezen of de instellingen veranderen. Door de koppeling met het regelplatform eSmart Inside krijgt de installateur een melding als de ketel een storing heeft. De ketel geeft zelf aan wanneer onderhoud nodig is, zodat er geen onnodige onderhoudswerkzaamheden worden ingepland. De eindgebruiker kan via eSmart Inside en de slimme thermostaat eTwist op afstand de status van de ketel uitlezen en de thermostaatinstellingen aanpassen.

Lage gebruikskosten

De GAS 120 Ace biedt bijzonder lage installatie-, exploitatie- en onderhoudskosten met de hoogste efficiency. Dit komt door de hoge kwaliteit van de materialen waaruit de staande ketel is samengesteld. De condenserende warmtewisselaar van aluminium gietwerk maakt een langdurig hoog rendement mogelijk, met een laag energiegebruik en lage emissiewaarden tot gevolg. Ook de connectiviteit draagt bij aan lagere servicekosten en een optimale planning van het onderhoud.

Milieu-investeringsaftrek

Door de lage NOx-uitstoot is de milieubelasting van deze ketel zo laag dat dit toestel voldoet aan de eisen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Hierdoor komen ondernemers in aanmerking voor een flink belastingvoordeel. De MIA-regeling geeft de mogelijkheid om 13,5% van de investering in deze installatie af te trekken van de fiscale winst. De GAS 120 Ace staat op de positieve lijst E 4310. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.rvo.nl.