Nieuwe Smart thermostaat van Siemens

Geplaatst op 19 december 2017 door Redactie

De Siemens-divisie Building Technologies brengt een nieuwe Smart thermostaat op de markt voor warmteregeling in woningen. De Smart thermostaat RDS110 is in luttele minuten geïnstalleerd en kan via een app vanaf de mobiele telefoon worden bediend.

De thermostaat, met geïntegreerde sensoren voor ruimtetemperatuur, luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en aanwezigheid van personen, kan worden gecombineerd met externe sensoren voor de buitentemperatuur en contacten om open vensters te detecteren. Het touchscreen toont alle belangrijke informatie voor een eenvoudige bediening van de Smart thermostaat. Een Grean Leaf-pictogram geeft aan of de verwarming van de ruimte energieoptimaal plaatsvindt. De thermostaat is uitgerust met een aanwezigheidssensor en schakelt automatisch naar comfortniveau, zodra de ruimte bezet is.

Via de app kunnen de wekelijkse programma's voor verwarming en warm water worden vastgelegd en ook weer eenvoudig worden aangepast. Met zijn vele via app en touchscreen beschikbare functies, zijn intuïtieve bediening en zijn sensorgebaseerde bewaking van de luchtkwaliteit in de ruimte, creëert de Smart thermostaat het perfecte klimaat, gebaseerd op de wensen van de mensen die de ruimte gebruiken.

De thermostaat kan zowel via touchscreen als via de app intuïtief worden bediend. De Smart thermostaat wordt aangesloten op een WLAN-compatibele router, die ervoor zorgt dat de data naar de Siemens-cloud worden gestuurd. De gebruiker heeft via de app toegang tot deze data en kan via zijn mobiele telefoon maximaal 12 thermostaten met alle gemak bedienen.

De Smart thermostaat is uitgerust met een zelflerend algoritme, dat de beste verwarmingsstrategie kiest, om het gewenste comfortniveau zo energie-efficiënt mogelijk te bereiken. De thermostaat kiest het optimale starttijdstip voor de verwarming op basis van de sensorwaarden. Binnen één dag past de thermostaat de verwarmingsstrategie aan op de ruimte en de gebruikte verwarmingsapparatuur. Dit draagt in niet geringe mate bij aan een
gereduceerd energieverbruik en lagere energiekosten.

Het hoogwaardige design van het zwarte 90mm touchscreen weerspiegelt de superieure technologie van de Siemens Smart thermostaat RDS110. Het touchscreen reageert op de lichtcondities in de ruimte en zorgt zo voor optimale leesbaarheid. Het beeldscherm met zijn rijk geschakeerde informatie- en bedieningsmogelijkheden kan volledig worden beveiligd tegen bediening door onbevoegden.

De thermostaat kan in een oogwenk worden geïnstalleerd. Voor de installatie is geen WLAN noodzakelijk (kan naderhand worden ingesteld). Dankzij de geïntegreerde navigatie-wizard kan het apparaat binnen enkele minuten en in slechts enkele stappen in gebruik worden genomen.

De Smart thermostaat is eu.bac Klasse AA-gecertificeerd en voldoet aan Eco design Klasse IV voor optimale energiezuinigheid.