Nieuwe Reznor RHeco verwarmt grote ruimten met ongeëvenaarde duurzaamheid en efficiëntie

Geplaatst op 21 juni 2019 door Redactie

De nieuwste generatie Reznor RHeco biedt ongeziene duurzaamheid en energiebesparingen aan klanten die grote ruimten moeten verwarmen. Bovendien wordt de gasgestookte condenserende luchtverwarmer van Nortek Global HVAC sinds begin dit jaar standaard geleverd met een modulerende EC-ventilator door distributeur ThermoNoord. Zo genieten Nederlandse klanten van een nog grotere efficiëntie.

De Reznor RHeco condenserende luchtverwarmer biedt het hoogste rendement tegen de laagste CO2- en NOx- uitstoot: lager dan 25 ppm en NOx-klasse 5. Zo voldoet de RHeco niet alleen aan de ErP-normen die in 2018 in werking zijn getreden, maar ook al aan de nog strengere criteria die in 2021 ingaan. Met een rendement van 109% bij deellast, genieten klanten het hele jaar door van energiebesparingen.

De vierde generatie van de RHeco gebruikt een buizenwarmtewisselaar als primaire warmtewisselaar en een aerodynamische, condenserende warmtewisselaar als secundair deel van het circuit.

ThermoNoord is de exclusieve verdeler van Reznor in Nederland. ThermoNoord zal de RHeco standaard en vanuit voorraad leveren met modulerende EC-ventilatoren. De EC-ventilator moduleert automatisch tussen 100% en 50%. Wanneer de brander aan 20% moduleert, zal de ventilator aan 50% snelheid werken. Dit houdt de uitblaastemperatuur constant wanneer de brander op deellast werkt, om zo de perceptie van een koude luchtstroom te vermijden.

“Als je naar total cost of ownership kijkt, is de RHeco een absolute winnaar”, zegt Theo Kuperus, Sales Engineer (Duurzaam) bij ThermoNoord. “Hoewel condenserende luchtverwarmers een hogere initiële investering vragen, betaalt deze zichzelf in twee tot vier jaar terug, dankzij het zeer lage verbruik en de resulterende brandstofbesparing. Zelfs sneller wanneer vanuit de overheid stimuleringsmaatregelen van toepassing zijn, zoals de EIA regeling 2018. Bij het vervangen van luchtverwarmers kunnen zo besparingen van wel 35% gerealiseerd worden.”

“Voor grote volumes is de RHeco vandaag de meest duurzame keuze op de markt”, aldus Wim Ros, Sales Manager Benelux van Nortek Global HVAC Belgium. “In tijden van snel stijgende energiekosten en strengere normen zoeken klanten naar manieren om hun energieverbruik terug te schroeven. De RHeco is dan ook de perfecte partner om hun financiële en milieu-doelstellingen op vlak van HVAC te realiseren.”