Nieuwe Oventrop HydroControl inregelafsluiters beste keus

Geplaatst op 13 december 2023 door Redactie

De nieuwe Oventrop HydroControl inregelafsluiters hebben unieke voordelen die veel arbeidstijd en kosten besparen. Debietinstelbereik, regelkwaliteit en gebruiksgemak zijn onovertroffen.

Beste meetkwaliteit in de markt

Medio januari uit voorraad leverbaar bij de groothandel: de nieuwe Oventrop HydroControl-familie. De meetkwaliteit is de beste in de markt, zelfs secuur bij lage instellingen!

Deze 'made in Germany' inregelafsluiters zijn superhandig in gebruik. Meten, aftappen, vullen en ontluchten gaat razendsnel via de multifunctionele HydroPort-hulpventielen. Meetslangen zijn eenvoudig en snel solide aan te sluiten. Een meetnaald is niet nodig.

Kies eenvoudig uit vier compacte types met alle gewenste functies:

• HydroControl V inregelafsluiter 2 HydroPorts
• HydroControl M inregelafsluiter 2 HydroPorts, vaste meetflens
• HydroControl D drukverschilregelaar 1 HydroPort, 1 aansluiting impulsleiding
• HydroControl A strangafsluiter 1 HydroPort

Beste Kv-waarden in de markt

De nieuwe Oventrop HydroControls hebben de beste Kv-waarden in de markt. Bij dezelfde diameter (DN) kunnen ze een grotere volumestroom aan. Het grote debietinstelbereik vereenvoudigt het ontwerp van leidingnetten.

Bovendien kan eerder voor een kleinere DN worden gekozen. Dus ook voor een kleinere diameter in de rest van het leidingnet! Dat bespaart veel kosten.

Handige Kv-waarde calculator.

De enige met optische ventielherkenning

Inregelen gaat razendsnel. Maak een foto van de handgreep van de HydroControl en de Oventrop app vult het type afsluiter, de DN en de ingestelde waarde vanzelf in. Het OV-DMC 3 meetsysteem communiceert draadloos met de app.

Nog meer unieke HydroControl voordelen

De nieuwe Oventrop HydroControl inregelafsluiters zijn uitzonderlijk compact. Bovendien is volgens de inbouwvoorschriften vóór de afsluiter een leidinglengte van slechts 3 x de DN vereist. Bij andere merken is dat vaak 5 x de DN of meer.

HydroControls zijn eenvoudig goed te isoleren. De thermische schaal heeft grip door de langere hals van de HydroControl. Met HydroPort-verlengstukken kan de isolatie bij meting blijven zitten en kan de HydroPort toch geopend en gesloten worden.

Binnendeel en handgreep zijn zo nodig te verwisselen zonder de afsluiter te demonteren.