Nieuwe onderhoudsvriendelijke Avanta Ace vergroot installatiegemak

Geplaatst op 19 augustus 2021 door Redactie

Remeha introduceert de nieuwste generatie van de Avanta: de Remeha Avanta Ace. Deze nieuwste aanwinst in de Ace-familie combineert de vertrouwde sterke eigenschappen van de Avanta met de nieuwste ontwikkelingen. Intelligente ontwerpkeuzes, zoals standaard ingebouwde onderdelen zorgen voor extra installatie- en onderhoudsgemak.

Net als zijn voorganger is de Avanta Ace het toonbeeld van betrouwbaarheid. Het compacte HR-combitoestel maakt gebruik van beproefde onderdelen die al in honderdduizenden toestellen zijn toegepast door de BDR Thermea Group waar Remeha onderdeel van uitmaakt. Dit betekent dat je kunt rekenen op een perfect werkende cv-ketel en tevreden klanten.

Eenvoudige en snelle installatie

De Avanta Ace beschikt over diverse componenten die standaard al zijn ingebouwd, waaronder de sifon, waterdruksensor en het verplichte veiligheidsventiel. Omdat ook de rookgasterugslagklep voor overdruktoepassingen standaard is ingebouwd, hoeft de installateur bij de montage geen losse ketelcomponenten meer onder de ketel te plaatsen. Dit bespaart zowel tijd als ruimte. Een uitgebreid bedieningspaneel met lcd-scherm met backlight en vier handige drukknoppen, die eerder met succes zijn toegevoegd aan de Tzerra Ace, maken de installatie nog eenvoudiger. Het lichtgewicht toestel is bovendien gemakkelijk op te tillen en via de ophangoren aan de ophangbeugel te plaatsen.

Servicevriendelijk

Alle onderdelen van de Avanta Ace zijn gemakkelijk bereikbaar via de voorkant van het toestel. Het binnenwerk heeft een ruime opzet zodat de installateur genoeg plek heeft om snel en eenvoudig onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. De ingebouwde waterdruksensor zorgt dat de waterdruk digitaal is af te lezen en geeft actief een melding zodra het water moet worden bijgevuld. Met behulp van Remeha Connect is het mogelijk om Beheer op Afstand te activeren, zodat de installateur automatisch een mailtje krijgt als de Avanta Ace niet goed functioneert.

Drie verschillende comfortklassen

De Avanta Ace is beschikbaar in de comfortklassen CW3, CW4 en CW5. Standaard levert Remeha bij elke uitvoering een veiligheidsventiel, condens-afvoerslang, automatische ontluchter, opvangbakje voor vocht uit de luchtinlaat, geïntegreerde zonneboilerregeling en buitenvoeleraansluiting. Net als alle andere leden van de Ace-familie werkt de Avanta Ace op het besturingssysteem eSmart Inside. Een belangrijk voordeel voor de installateur is dat, als deze eenmaal met één Ace-toestel heeft gewerkt, hij met alle Ace-toestellen uit de voeten kan.

Klaar voor de toekomst

Omdat de ketels van Remeha een lange levensduur hebben, worden ze heel gericht voorbereid op toekomstige ontwikkelingen. De Avanta Ace is zo samengesteld dat deze te koppelen is met duurzame technieken zoals een hybride warmtepomp en zonneboiler. Het toestel is daarnaast geschikt voor propaan, hoogcalorisch aardgas en voor aardgas met bijmenging van 20% waterstof.