Nieuwe nippel als overgangsstuk tussen Europese en Amerikaans leidingsystemen

Geplaatst op 04 april 2022 door Redactie

In een wereld die steeds verder globaliseert en waarin bedrijven regelmatig in verre landen actief zijn, wil de installatietechniek uit verschillende continenten nog wel eens botsen. Daarbij kan worden gedacht aan leidingsystemen in de scheepsbouw of productie-installaties, maar ook aan afsluiters die in Europa en de VS worden vervaardigd. Viega biedt een oplossing met een multi-continentale overgangsnippel.

Alhoewel het materiaal van beide systemen vrijwel altijd identiek is, doet zich een probleem voor bij de aansluiting: Europeanen en Amerikanen hanteren verschillende schroefdraadnormen en afmetingen. De nieuwe bronzen overgangsnippel van Viega maakt een efficiënte en professionele overgang van de ene draadnorm naar de andere mogelijk.

De nieuwe Viega overgangsnippel is leverbaar in de afmetingen ½, ¾, 1, 1¼, 1½ en 2 inch. Aan de ene zijde is de nippel voorzien van een Amerikaanse schroefdraad ANSI B1.20.1 en aan de andere zijde bevindt zich een Europese schroefdraad EN 10226-1. Op het middenstuk van de nippel staan de schroefdraadtypen steeds vermeld. Zo brengt Viega op een slimme manier verschillende continenten samen.