Nieuwe modellen T-stuk Megapress G

Geplaatst op 17 mei 2018 door Redactie

Het Megapress G-programma van Viega, dat speciaal is ontwikkeld voor gastoepassingen, is recent uitgebreid. Het bestaande assortiment T-stukken werd uitgebreid met nieuwe modellen, waardoor een nog groter aantal afmetingen met het programma wordt afgedekt.

Nieuw zijn de binnendraad diameters (Rp-draad) voor de T-stukken met 1”-, 1¼”-, 1½”- en 2”-persaansluitingen. Met de nieuwe uitvoeringen wordt een nog groter aantal toepassingen voor Megapress G mogelijk.

Met Megapress G van Viega zijn de voordelen van het snel en veilig persen van dikwandig stalen leidingen ook van toepassing op gasinstallaties. Megapress G-fittingen zijn getest en toegelaten volgens keuringseis K209 van KIWA Gastec voor aardgas, LPG, stookolie en dieselbrandstof, maar ook voor oliehoudende perslucht en technische gassen.

De fittingen van het Megapress G-systeem zijn vervaardigd van staal 1.0308 en voorzien van een hoogwaardige zinknikkelcoating. Met de fittingen is een grote variëteit aan buizen te verwerken: naadloze, gelaste, verzinkte, industrieel gelakte, met epoxyhars gecoate en zwart stalen buizen. Een speciaal HNBR-afdichtingselement zorgt onder alle omstandigheden - ook bij ruwe buisoppervlakken - voor de noodzakelijke dichtheid van de persverbinding.

Naast de T-stukken omvat het Megapress G-programma ruim 100 artikelen in de afmetingen ½ t/m 2 inch, waaronder bochten, draadovergangen, reduceerstukken, flensen, schroefkoppelingen en afsluitdoppen. Om te voorkomen dat Megapress G-fittingen worden verwisseld, zijn deze geel gemarkeerd en in een gele zak verpakt. Iedere persaansluiting is voorzien van een sticker die - als extra veiligheid - na het persen kan worden verwijderd.