Nieuwe modellen en functies bij OpenAir-luchtklepservomotoren van Siemens

Geplaatst op 07 november 2016 door Redactie

De Siemens-divisie Building Technologies breidt haar aanbod van OpenAir-luchtklepservomotoren uit met nieuwe modellen en functies. De nieuwe communicatieve luchtklep- en kogelkraanmotoren met een draaimoment van 5 en 10 Nm communiceren via Modbus RTU.

Een point-to-point bedrading is daardoor niet langer noodzakelijk, wat bij de inbedrijfstelling tijd en geld scheelt en daarnaast een snelle integratie in gebouw-automatiseringssystemen mogelijk maakt. Ook toegang op afstand en uitgebreide diagnose- en analysefuncties zijn mogelijk, wat preventief onderhoud en, voor zover dit aan de orde mocht zijn, een snelle foutopsporing mogelijk maakt.

Een groot aantal standaardmodellen is nu uitgerust met een gepatenteerde, geluidarme motortechnologie van De moderne klepaandrijvingen van het OpenAir-assortiment kunnen dankzij de simpele éénschroefsbevestiging eenvoudig en snel worden geïnstalleerd en onderscheiden zich door hun grote robuustheid en lange levensduur van circa vijf miljoen verstellingen.

Zoals alle apparaten uit deze serie hebben ook de nieuwe klepaandrijvingen een opgedrukte datamatrix-codering, die via de app “Scan to HIT” direct toegang geeft tot de bijbehorende productinformatie op het internet (data sheets, montagehandleidingen etc.).