Nieuwe LG Integrated Water Tank (IWT) nu verkrijgbaar bij Centercon

Geplaatst op 06 juli 2018 door Redactie

Met de LG Integrated Water Tank (IWT) voegt Centercon een nieuw type warmtepomp aan zijn assortiment toe. Deze zeer compacte lucht-water warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een geïntegreerde boiler voor warm water van 200 liter. Therma V IWT is vanaf voorraad leverbaar door de Rotterdamse totaalleverancier in koude- en klimaattechniek.

Waar traditionele systemen gebruikmaken van een aparte watertank, buffertank, een AWHP indoorunit en waterleidingen, combineert de IWT deze elementen in één geïntegreerde unit. De binnenunit is bovendien voorzien van een backup heater. Door de kleine oppervlakte van 607x725 mm neemt de IWT minder ruimte in. De vereiste installatiehoogte is maximaal 2.01 meter. Doordat de leidingen aan de bovenkant zitten, is er bijna geen vrije ruimte aan de zijkant nodig. Deze compacte opzet bespaart niet alleen veel ruimte, maar ook installatietijd. IWT heeft een nieuwe bediening aan de voorkant en ook is bediening via Wifi mogelijk.

De Therma V IWT maakt warm tapwater tot een temperatuur van 58 graden Celsius. De 200 liter boiler voorziet in de dagelijkse behoefte aan sanitair warm water van een klein tot gemiddeld huishouden. Er zijn vier uitvoeringen beschikbaar: 9, 12, 14 en 16 kW. IWT kan worden toegepast in nieuwbouw, renovatie en appartementencomplexen. Op dit type warmtepomp is ISDE-subsidie van toepassing.