Nieuwe generatie Topvex luchtbehandelingsunits met tegenstroom warmtewisselaar van Systemair

Geplaatst op 27 januari 2021 door Redactie

Systemair presenteert met trots de Topvex met warmteterugwinning in tegenstroom. Deze geïntegreerde, intelligente oplossing stelt innovatie, energiebesparing, geluidsreductie en duurzaamheid centraal. Het gestandaardiseerde ontwerp biedt ingebouwde flexibiliteit en zorgt voor een snelle levering.

De nieuwe generatie Topvex is verkrijgbaar in vijf maten (luchtvolume 350 – 6.900 m³/h) en een verscheidenheid aan standaardconfiguraties. De hoogwaardige aluminium warmtewisselaars zijn 100% getest op luchtdichtheid. Alle modellen zijn ontworpen met een ontdooifunctie. De energiezuinige EC-ventilatoren met zeer sterke kunststofcomposietwielen zorgen voor een laag geluidsniveau en de beste energie-efficiëntieprestaties.
Het unieke behuizingsconcept zonder frame maakt een zo compact mogelijke luchtbehandelingsunit en gebruik van vloeroppervlak mogelijk, zonder concessies te doen aan de prestaties.

Alle Topvex-units, zowel de modellen met boven- als met zij-aansluitingen, hebben compacte afmetingen zodat transport en installatie gemakkelijk verlopen. Panelen, deuren en secties kunnen eenvoudig worden gedemonteerd voor verdere installatie. De twee grootste maten zijn gemaakt als split-units en ontworpen om eenvoudig ter plaatse te demonteren en weer in elkaar te zetten. Dankzij de grote inspectiedeuren is het zeer eenvoudig om de unit te inspecteren, onderhouden en reinigen.
De selectietool Systemair Configurator maakt het gemakkelijk om uw Topvex te ontwerpen en configureren, zodat u er zeker van kunt zijn dat u de beste oplossing krijgt voor uw vereisten.
Met Systemair Access zijn de prestaties van een Topvex op locatie én op afstand te controleren en af te stellen; ook bij meerdere units.