Nieuwe energiezuinige sanitair-water-warmtepomp van Weishaupt met COP 3,6

Geplaatst op 12 december 2018 door Redactie

De nieuwe sanitair-water-warmtepomp WWP T 300 WA van Weishaupt haalt tot 70% van de nodige energie voor de bereiding van sanitair warm water uit de omgevingslucht.
Met deze innoverende en milieuvriendelijke oplossing kan de warmwaterbehoefte van een gezin tot 6 personen gedekt worden.

De WWP T 300 WA kan via haar ingebouwde warmtewisselaar perfect gecombineerd worden met de verwarmingsketel of met thermische zonnecollectoren. Ze kan eveneens met de fotovoltaïsche installatie gecombineerd worden waarbij de opgewekte energie optimaal gebruikt wordt bij hoge zonne-energieopbrengsten. Hiermee is dit systeem uiterst geschikt voor modernisering, aanpassing alsook voor nieuwbouw.

Met een vermogenscoëfficiënt (COP) van 3,6 (conform EN 16147, A15/W10-55°C), een tapprofiel XL en energie-efficiëntieklasse A is deze nieuwe sanitair-water-warmtepomp een topproduct dat tot de meest energieziunige op de markt behoort.
Dankzij de energiezuinige ventilator en de verschillende aansluitmogelijkheden van de luchtkanalen kan de sanitair-water-warmtepomp flexibel geplaatst worden en kunnen zelfs extra functies zoals ontvochtiging en koeling vervuld worden.

De geïntegreerde boiler van 300 liter biedt een hoog warmwatercomfort en zijn geëmailleerd staal garandeert een optimale waterhygiëne. De temperatuur van het sanitair water tijdens de werking van de warmtepomp kan traploos ingesteld worden van 20°C tot 60°C.
Op deze warmtepompboiler geldt een ISDE subsidie van € 1.250,- (meldcode KA01960)

Weishaupt producten worden in Nederland geleverd door Monarch Nederland B.V.