Energiezuinige InfraRood verwarmingspanelen

Geplaatst op 12 oktober 2016 door Redactie

DRL Products, leverancier van hightech design radiatoren, heeft nieuwe InfraRood verwarmingspanelen in haar assortiment opgenomen, die energiezuiniger zijn dan gangbare vergelijkbare panelen. Deze E-Comfort WIST InfraRood panelen zijn hiertoe voorzien van speciaal ontwikkelde Wireless Intelligent Saving Technology. Door de luxe afwerking van deze panelen, geven de InfraRood wand- en plafondpanelen niet alleen heel comfortabele warmte af maar staan ze ook goed in iedere ruimte.

WIST Technologie

Infraroodverwarming geeft erg prettige warmte af, te vergelijken met de warmte van de zon. Het verwarmt niet de lucht, waardoor de ruimte droog wordt, maar juist objecten en de mensen. Met InfraRood panelen voorzien van WIST-technologie blijft ook de energierekening aangenaam; en niet alleen omdat de panelen een hoog vermogen hebben.

De permanente communicatie tussen de WIST-thermostaat en het verwarmend paneel vergemakkelijkt namelijk continue temperatuurmeting en controle van stroomverbruik gericht op maximale besparingen en optimaal comfort voor de bewoner. De installatie van aparte draadloze thermostaten in elke gewenste ruimte maakt het mogelijk om in iedere ruimte een eigen temperatuur te programmeren. Tenslotte hoeven niet alle ruimtes altijd dezelfde temperatuur te hebben, wat weer een extra energie besparingsmaatregel is.

Natuurlijk hebben de thermostaten ook de mogelijkheid om verschillende temperatuurschema’s per gebruiksruimte in te stellen op weekdagen, weekend, dag of nacht.

De thermostaat wordt gevoed door een vervangbare, 3.6V, AA -formaat batterijen.De panelen zijn voorzien van een snoer/stekker aansluiting en een, op de achterzijde van het paneel, gemonteerde schakelunit die draadloos communiceert met de WIST draadloze wandthermostaat. Deze thermostaat stuurt maximaal vier panelen aan.

DRL E-Comfort Basic

DRL levert ook een basis-serie InfraRood panelen, zonder de energiebesparende technologie. Deze DRL E-Comfort basis verwarmingselementen zijn uitgevoerd met een snoer/stekker aansluiting en kunnen, indien gewenst, worden voorzien van een BASIC PlugIn t.b.v. stopcontact-montage met draadloze wandthermostaat.

Design

Zowel de BASIC als de WIST InfraRood panelen zijn uitgevoerd in mat wit veiligheidsglas en te verkrijgen met én zonder een aluminium frame. De panelen zijn in allerlei RAL kleuren en zelfs met een (foto)-opdruk naar wens, verkrijgbaar. Ze zijn te verkrijgen in de afmeting 600 mm breed en diverse lengte-afmetingen, de opbouwdieptes variëren van 66 tot 88 mm.