Light + Building verzet naar 2022

Geplaatst op 07 mei 2020 door Redactie

Gezien de wereldwijde situatie veroorzaakt door de Corona-pandemie en de daarmee samenhangende verbodsbepalingen voor evenementen en reizen, heeft de Messe Frankfurt, samen met haar partners - ZVEI en ZVEH - en met de Trade Fair Advisory Council, besloten tot uitstel van Light + Building. De elfde editie van deze beurs zal worden gehouden van 13 tot en met 18 maart 2022.

Door de huidige Corona-crisis zou het al niet mogelijk zijn geweest om Light + Building 2020, oorspronkelijk gepland voor maart, te houden en daarom werd besloten om 's werelds toonaangevende vakbeurs voor verlichting en gebouwentechnologie te verzetten naar 27 September tot 2 oktober 2020. Messe Frankfurt heeft vervolgens samen met haar partners passende maatregelen genomen om het evenement zo goed mogelijk uit te voeren.

Na de huidige situatie opnieuw te hebben overwogen, en tien weken na het eerste uitstel, gezien het gezamenlijke besluit van de Duitse Bondsregering en de Duitse staten dat grote evenementen pas in Duitsland kunnen worden gehouden tot ten minste eind augustus, kan een goed geplande voorbereiding en het houden van het evenement niet worden gegarandeerd. Bij het houden van allerlei soorten evenementen spelen reisvoorwaarden en voorschriften die de assemblage verbieden een centrale rol. Het is het doel van de branche en van het bedrijfsleven in het algemeen om Light + Building, als een toonaangevende wereldbeurs, te houden in overeenstemming met de verwachtingen van haar klanten en in overeenstemming met haar conceptie en serviceverplichting. Momenteel kan Messe Frankfurt niet garanderen dat dit doel zeker kan worden bereikt.

"De huidige regelgeving, gecombineerd met voortdurende wereldwijde reisbeperkingen en de potentiële bedreiging voor de individuele gezondheid, maken het onmogelijk om Light + Building in 2020 te houden", zegt Wolfgang Marzin. Tegelijkertijd moeten we in het belang van exposanten en bezoekers tijdig onnodige kosten vermijden. De beslissing was voor niemand van ons gemakkelijk, maar nu zullen we onze energie richten op het houden van de volgende Light + Building in 2022." De beslissing heeft ook gevolgen voor Intersec Building. Nu, als platform voor geconnecteerde beveiligingstechnologie, viert Intersec Building in 2022 zijn première als integraal onderdeel van Light + Building.

"Light + Building is van bijzonder groot belang voor bedrijven die zich bezighouden met verlichting en gebouwentechnologie - hier worden de nieuwste technologieën tot ver in de toekomst getoond. Hoezeer we de annulering betreuren, we zijn er ook voor. Gegeven de vele onzekerheden en uitdagingen, was het  juist om deze beslissing nu gezamenlijk te nemen.", zo zegt ZVEI-president Michael Ziesemer.

De voorzitter van de ZVEI Vereniging voor Elektrische Installatiesystemen, Daniel Hager, voegt toe: "In de huidige situatie zouden we niet vanaf het begin de positieve, coöperatieve en innovatieve geest hebben kunnen ervaren van de Light + Building. "Social distance" is niet geschikt voor een beurs. We moeten dus allemaal vooruit kijken: de beurs blijft bestaan, als baken voor de branche en als platform voor de uitwisseling van ideeën. Ik weet het zeker: in maart 2022 , met nieuwe energie hebben we een beter startpunt voor de beurs. "

Manfred Diez biedt de volgende analyse vanuit het perspectief van de ZVEI Association for Light: "De lichtindustrie is een zeer innovatieve sector, met veel nieuwe producten en technologieën. Om deze aan een breed publiek te laten zien, is Light + Building heel belangrijk. Om ervoor te zorgen dat het zo blijft moeten we allemaal samenwerken," vervolgt de voorzitter van de Vereniging.

Tegelijkertijd benadrukte ZVEH-president Lothar Hellmann: "In de afgelopen 20 jaar is Light + Building uitgegroeid tot 'het' informatie- en technologieplatform voor de industrie. Wat deze toonaangevende internationale handelsbeurs zo vitaal maakt, is de intensieve uitwisseling die plaatsvindt tussen de deelnemers. Dat er niets is om de persoonlijke ontmoeting te vervangen, ondanks alle moderne communicatie, is een grote ervaring geweest tijdens de Corona-crisis. Ik kijk daarom met plezier uit naar Light + Building 2022, waar klimaatbescherming, elektromobiliteit en digitalisering zal een grote focus opleveren. "

Holger Heckler had ook enkele woorden over de kwestie. De voorzitter van de VEG (German Electrical Wholesalers 'Association) zei: "We kunnen deze beslissing goed begrijpen. Het is echt jammer voor de elektrotechnische industrie dat Light + Building niet kan worden gehouden in 2020 en we moeten het zo goed mogelijk doen zonder onze meest belangrijke vakbeurs. Maar gezondheid staat voorop. "

Dus voor 2020 is de taak voor de hele industrie om op adem te komen, om nog sterker terug te komen - bij Light + Building 2022.

Light + Building en Intersec Building worden gehouden van 13 tot en met 18 maart 2022 in Frankfurt am main.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement