Nieuwe AI-aangedreven Wind-Free™ airconditionerprogramma van Samsung

Geplaatst op 02 januari 2020 door Redactie

Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) presenteerde de wereldpremière van een volledig nieuw wandmodel airconditionerassortiment met R32-koelmiddel, met zijn unieke Wind-Free™ koelingstechnologie en nieuwe slimme functionaliteiten, op Interclima 2019 in Parijs.

Samsung's nieuwe assortiment airconditioners combineert de gerenommeerde Wind-Free™ koelingstechnologie met nieuwe AI-aangedreven slimme functies die het consumentencomfort maximaliseren en tegelijkertijd voldoen aan de vraag naar hogere energie-efficiëntie.

Airconditioners met Wind-Free™-technologie volgen een koelmodus in drie stappen.

De nieuwe Wind-Free™-reeks optimaliseert ook het koelproces met de AI (Artificial Intelligence) Auto Cooling-functie, waardoor consumenten hun airconditioner efficiënter kunnen gebruiken.

Het heeft een ingebouwde bewegingsdetectiesensor (MDS) die bewegingen van de gebruiker volgt om efficiënt af te koelen en zo verspilling van energie voorkomt.

De nieuwe generatie airconditioners maakt gebruik van de nieuwe energiezuinige Digital Inverter Boost-compressor van Samsung, waardoor consumenten hun gewenste temperatuur kunnen handhaven en tegelijkertijd het energieverbruik kunnen verminderen. De nieuwe Digital Inverter Boost-compressor is ontwikkeld om de binnentemperatuur op een efficiënte manier te houden en het apparaat niet herhaaldelijk aan en uit te hoeven zetten. De topklasse Wind-Free™-unit wordt geleverd met een energielabel A+++ voor zowel SEER als SCOP, de hoogst haalbare energiebeoordeling in Europa.

Het nieuwe Samsung wandmodel airconditionerplatform, met het R32-koelmiddel, komt in het eerste kwartaal van 2020 beschikbaar in Nederland en België.

Ambrava BV zal het nieuwe programma in Nederland voor het eerst tonen op de VSK, 4-7 februari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht.