Nieuwbouwhuizen straks zonder gasaansluiting?

Geplaatst op 17 augustus 2016 door Redactie

“Er moet een einde komen aan de wettelijke plicht om nieuwbouwhuizen aan te sluiten op aardgas. Door de opmars van duurzame energie kunnen gasnetten in nieuwe woonwijken een nutteloze investering worden”. Dat zegt netbeheerder Stedin, verantwoordelijk voor gas- en stroomleidingen van 2 miljoen klanten in Zuid-Holland en Utrecht. De beheerders van energienetten zijn tot nu toe verplicht nieuwbouwwoning aan te sluiten op het gasnet.

Elk jaar worden zo’n 40 duizend nieuwe Nederlandse woningen aangesloten op aardgas. Die verplichting zou moeten worden los gelaten om de energietransitie te kunnen realiseren.
Het verduurzamen van warmte is een mooie manier om restwarmte van bijvoorbeeld de industrie te gebruiken voor het verwarmen van huizen en kantoorpanden. FedEC organiseert ook dit najaar weer de opleiding ‘Warmte in 2 dagen’. Een must als u ook uw kennis over duurzame warmte wil vergroten.

Warmte in 2 dagen, 1 en 2 september te Rotterdam
Tijdens deze twee dagen wordt u door dé experts uit de markt op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken rond beleid en wetgeving, krijgt u een overzicht van de diverse warmtenetten, worden de verschillende technieken besproken en krijgt u tools aangereikt voor het exploiteren en beheren van een warmtenetwerk. Een site-visit is onderdeel van deze twee dagen om zo de theorie met de praktijk te verbinden.

Benieuwd ? Kijk hier voor het programma.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement