Nieuwbouwproject Berckelbosch in Eindhoven: 81 woningen met warmtepompdakkappen

Geplaatst op 15 mei 2023 door Redactie

Bij het project Berckelbosch in Eindhoven worden in een tijdsbestek van 6 tot 7 maanden, van december tot juni 2023, 81 woningen voorzien van een ECONEXT® warmtepomp dakkap inclusief gemonteerde warmtepompbuitenunit Remeha Mercuria.

In nauwe samenspraak met de aannemer en installateur zijn de 81 dakkappen kant-en-klaar, dus inclusief de buitenunit, in 11 deelleveringen op het afgesproken tijdstip op de bouwplaats in Eindhoven geleverd. Met de ingehuurde kraan werden ze allemaal nog dezelfde dag op het dak gemonteerd. Dit bedoelen ze bij Cox Geelen met ontzorgen.

Hoe gaat het in zijn werk. De ECONEXT® dakkappen worden volgens specificaties van type buitenunit, dakhelling en kleur op voorhand bij Cox Geelen in Eijsden geproduceerd. Vervolgens wordt de split-unit of monoblock door de klant aangeleverd en zorgt Cox Geelen of de klant ervoor dat de unit op de correcte manier in de kap wordt geplaatst. Vervolgens gaan de complete dakkappen op transport en worden op het afgesproken tijdstip bij het project geleverd.

Deze opdracht bestond uit 2 verschillende uitvoeringen dakkappen, zowel in goot als nok-versie, met 2 verschillende dakhellingen. De gekozen kleur is RAL 9005 textura.
De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Klimaat@Home.