Nieuwe Vortex flowmeter met live apps

Geplaatst op 01 november 2016 door Redactie

Sierra Instruments heeft dit jaar 2 nieuwe vortex flow meters op de markt gebracht: de innovaMass 240i & 241i.

De innovaMass 240i is een inline multi parameter vortex flow meter die ingezet kan worden in pijpleidingen van DN25 tot DN200. Met deze flowmeter kan het massa debiet bepaald worden door middel van druk en temperatuur compensatie. Voor de grotere buismaten (tot wel 2 meter!) kan gekozen worden voor een insteek variant van de vortex flowmeter, de innovaMass 241i.

De inzet van apps in de vortex flow meters van Sierra Instruments levert een grote flexibiliteit op in het veld. Zo beschikken de vortex flow meters over de mogelijkheid om extern aanwezige ruis te onderdrukken. Dit is een zeer effectieve methode om verstoringen door vibratie van een pijpsysteem aan te pakken. Door het verwijderen van aanwezige ruis kan de nauwkeurigheid van een meting in het veld nog verder verbeterd worden.

Mocht het zo zijn dat een ander medium door de pijpen dient te stromen, is dit geen probleem meer. Gemakkelijk kan hiervoor in het veld in het programma een aanpassing gemaakt worden. Daarnaast ligt binnenkort ook het invoeren van gasmixen binnen de mogelijkheden.
Een ander belangrijk voordeel van deze vernieuwde insteek vortexmeter van Sierra Instruments is dat de grootte van de buismaat waarin de flowmeter is geplaatst verwisseld kan worden zonder het heen en terug te hoeven sturen naar de leverancier. De flowmeter is hiermee nog flexibeler inzetbaar in het veld. Na demontage van de flowmeter uit de leiding en aanpassingen van de software instellingen met behulp van een app kan de vortexmeter in een andere buismaat geplaatst worden.

Sierra Instruments kondigt aan dat er meer apps zullen worden geprogrammeerd voor de vortex flow meters. Bovendien kan een mobiele app voor de telefoon verwacht worden!