Nieuw Vakcentrum Binnenklimaattechniek Woningbouw opent in Dordrecht

Geplaatst op 23 augustus 2023 door Redactie

Op vrijdag 25 augustus openen technisch opleider IW Zuid-Holland en Binnenklimaat Nederland het gloednieuwe Vakcentrum Binnenklimaattechniek voor de woningbouw. Het Vakcentrum, gevestigd in Dordrecht, zal monteurs voorzien van baanbrekende educatieve mogelijkheden om zich te ontwikkelen tot klimaatmonteur van de toekomst. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om op 25 augustus de officiële opening van het Vakcentrum bij te wonen.

In 2020 werd het eerste Vakcentrum Binnenklimaattechniek geïntroduceerd, gevestigd bij IW-Midden in Amersfoort. In 2022 volgde het praktijkcentrum voor utiliteit bij ROVC Technische Opleidingen in Ede. Nu slaat IW Zuid-Holland de handen ineen om samen met Binnenklimaat Nederland een praktijklocatie in Dordrecht te vestigen.

De afgelopen anderhalf jaar hebben Binnenklimaat Nederland, IW Zuid-Holland en hun samenwerkingspartners, waaronder Itho Daalderop, Zehnder, DUCO, Groupe Atlantic en VASCO, gezamenlijk gewerkt aan een grensverleggend opleidingsprogramma in luchtbehandeling en -distributie. Dit programma biedt een breed scala aan innovatieve leerervaringen om de klimaattechnici van morgen op te leiden.

Belang van vakmanschap in gezonde ventilatie

In een tijd waarin huizen en gebouwen steeds beter geïsoleerd zijn, is doeltreffende ventilatie essentieel. Het installeren, inregelen, onderhouden en vervangen van ventilatiesystemen vereist expertise en vakmanschap. Het Vakcentrum Binnenklimaattechniek leidt deze vakspecialisten op. Praktische kennis wordt, in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, direct in de praktijk toegepast. Cursisten leren werken met systemen en componenten die beschikbaar worden gesteld door vooraanstaande bedrijven binnen branchevereniging Binnenklimaat Nederland.

Toekomstgerichte groei in ventilatietechnologie

Met de groeiende behoefte aan geschoolde monteurs blijft de vraag naar vakmensen urgent. Bovendien is er behoefte aan voortdurende bijscholing van ervaren professionals. Het praktijkgerichte opleiding van het Vakcentrum Binnenklimaattechniek voorziet in beide vraagstukken. Het centrum in Dordrecht zal technisch georiënteerde scholieren de kans bieden om door te groeien Dat geldt ook voor zij-instromers. De betrokken partijen zijn hoopvol dat dit derde Vakcentrum Binnenklimaattechniek jongeren enthousiast zal maken voor de ventilatietechniek.

Bron: Binnenklimaat Nederland

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement