Nieuw: Retraflex opzuigbaar slangsysteem

Geplaatst op 07 januari 2019 door Redactie

Een slang die zichzelf na het stofzuigen opbergt. Altijd onder handbereik en altijd klaar voor gebruik. De slang van je AstroVac verdwijnt in de muur. Net zo makkelijk en net zo snel als je hem eruit haalt Retraflex is een innovatie op de markt van centrale stofzuigsystemen, omdat het schone lucht combineert met optimaal gebruikscomfort. Bij conventionele stofzuigsystemen wordt de slang na gebruik handmatig opgeborgen door de gebruiker; bij een Retraflex systeem verdwijnt de slang met een simpel handgebaar automatisch in de muur. Een groot voordeel, waarbij de expertise van de installateur goed tot zijn recht komt.

Het monteren van Retraflex komt in grote lijnen overeen met het monteren van gangbare leidingsystemen voor een centraal stofzuigsysteem, maar er zijn wel wat specifieke voorwaarden aan verbonden aan de leidingloop en aan de materialen die worden toegepast. Slangen worden geleverd in lengtes van 9, 12 of 15 meter. Een slang van 15 meter bestrijkt een vloeroppervlak van ca. 165 à 210 m², waardoor ook grote woningen vaak maar enkele Retraflex stofcontacten nodig hebben.

Retraflex wordt rechtstreeks aan de installateur geleverd met speciale flexibele slangen en extra lange bochten. Het leidingplan is doorslaggevend voor de goede montage - en dus de goede werking - van het centrale stofzuigsysteem. Installateurs en adviseurs kunnen kosteloos een voorstel aanvragen bij AstroVac.