Nieuw: Geberit wastafelkranen en -systemen

Geplaatst op 21 juli 2017 door Redactie

De nieuwe Geberit wastafelkranen en -systemen overtreffen de verwachtingen: elektronische wastafelkranen kunnen vanaf nu slank en elegant zijn én tegelijkertijd ook heel robuust en sterk. Daarnaast kunnen ze snel en zonder problemen aan zowel de wand als op de wastafel gemonteerd worden, door de slimme functiebox waar alle techniek in verborgen is. De nieuwe Geberit wastafelkranen en -systemen zijn bekroond met de iF design Award 2017

Elektronische wastafelkranen zijn praktisch en hygiënisch. Je hoeft namelijk niets aan te raken om de kraan te bedienen. Bovendien zijn ze zuinig met water. Ideaal voor openbare en semi-openbare gelegenheden, zoals luchthavens, winkelcentra, scholen, bars en restaurants. Bij openbare en semi-openbare gelegenheden ligt de uitdaging bij het regelmatige – en vaak ruige – gebruik van de kranen.

Bovendien wordt de elektronica, bij met name op de wastafel gemonteerde kranen, continu blootgesteld aan een hoge vochtigheid, wat kan leiden tot hinderlijke storingen. “Met de nieuwe Geberit wastafelkranen en -systemen heeft Geberit een indrukwekkende oplossing ontwikkeld; de perfect functionerende touch-free kranen rekenen voor altijd af met installatie-problemen bij wandkranen”, legt Jeroen Bosman, Productmanager Sanitairsystemen, uit.

Functiebox

Op de infrarood sensor na, is alle besturingselektronica van de Geberit wastafelkranen ondergebracht in een aparte functiebox van 14 x 14 cm. Deze is veilig, buiten de ‘natte zone’, maar toch toegankelijk weggewerkt in het wastafel installatiesysteem in de (voorzet)wand. Voor situaties waarbij de functiebox niet in de wand ingebouwd kan worden, bijvoorbeeld bij montage van de kraan op de wastafel, bestaat een robuuste opbouwmodule voor onder de wastafel.

Voordelen van wandkranen

Touch-free wandkranen zijn veel praktischer dan kranen gemonteerd op de wastafel: bij wandkranen blijft de wastafel vrij, waardoor deze beter schoongemaakt kan worden. Toch worden kranen tot op heden vaker gemonteerd op de wastafel, dan aan de wand. Gebrek aan een goede oplossing voor een veilig ontwerp en een probleemloze installatie is hiervoor de reden. Dankzij de integratie in Geberit installatiesystemen, kunnen wandkranen nu net zo makkelijk geïnstalleerd worden als kranen op de wastafel.

Bij deze kranen horen ook nieuwe inbouwelementen voor wastafels (Duofix of GIS). Deze inbouwelementen zijn ontworpen voor het snel en betrouwbaar inbouwen van Geberit kranen en zijn volledig gebaseerd op de bekende Geberit systeemtechniek. Voor wandmontage hebben ze een in hoogte verstelbare aansluitplaat voor de bevestiging en verankering van de kraan.

Hierdoor kan de kraan nauwkeurig worden uitgelijnd (horizontaal en verticaal) en stevig worden bevestigd. Het risico van dure vergissingen is daardoor nihil. Bijzonder is verder dat het water door een kunststof slang stroomt, die van de functiebox onder de wastafel tot in de straalregelaar van de kraan loopt. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van het drinkwater nergens in gevaar komt.

Twee modellen

Door de functiebox hoeven alle functionele onderdelen niet in de kranen zelf verwerkt te worden, wat zorgt voor compleet nieuwe design-mogelijkheden voor de kraan zelf. Dit komt direct tot uiting in de slanke, tijdloze en elegante vormgeving van de Piave en Brenta modellen, ontworpen door Christoph Behling Design. Piave heeft ronde vormen en Brenta heeft hoekige vormen. Beiden zijn verkrijgbaar als wandkraan of in een staande uitvoering en kunnen met vrijwel elke wastafel gecombineerd worden. De wandkranen zijn verkrijgbaar in een lengte van 170 mm of 220 mm.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Voor de elektriciteitsvoorziening zijn er drie mogelijkheden: netstroom, batterijen of een eigen stroomvoorziening door een generator, die wordt aangedreven door de druk van het leidingwater. Bij de laatste optie zijn er geen extra kosten gemoeid voor energie of nieuwe batterijen. Alle elektronica voor het instellen en onderhouden van de kraan zitten veilig en droog in de functiebox onder de wastafel. Alle onderdelen zijn makkelijk toegankelijk en kunnen in een handomdraai ingesteld en schoongemaakt worden.