Nieuw assortiment buisklemmen van Atkore Vergokan

Geplaatst op 16 augustus 2021 door Redactie

Atkore Vergokan brengt een gloednieuw assortiment buisklemmen op de markt. Op die manier wil het bedrijf haar klanten nog beter van dienst zijn. Het nieuwe assortiment buisklemmen (ook wel pijpbeugels genoemd) biedt een passende en snelle oplossing voor een breed scala aan toepassingen, onafhankelijk van het type buis dat moet worden bevestigd. Of het nu gaat om een kunststof buis of een stalen leiding voor sprinklerinstallaties.

Bij Atkore Vergokan krijgt men geregeld de vraag naar buisklemmen voor de uitbreiding van bestaande en nieuwe installaties. Daarom werd een assortiment samengesteld zodat de klant steeds de juiste maat terugvindt om buizen te bevestigen. Ook nieuwe klanten in de sector van de elektrotechniek, klimaatinstallaties en koel- en warmtetechniek kunnen nu bij Atkore Vergokan terecht.

De buisklemmen zijn beschikbaar in diameters van 13 mm tot 510 mm en zijn te verkrijgen in elektrolytisch verzinkt, hot-dip en roestvast staal. Het productassortiment wordt gekenmerkt door een eenvoudige montage. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdswinst op de werf.
Er zijn buisklemmen zonder inleg of met EPDM inleg beschikbaar. De buisklemmen met inleg bieden dankzij de rubberen binnenlaag een betere klemming, een galvanische ontkoppeling en hebben geluiddempende eigenschappen.
Daarnaast lanceert Atkore Vergokan een aantal sprinklerbeugels die voorzien zijn van FM en VdS certificaten en daardoor toegelaten zijn voor het installeren van stationaire brandblusinstallaties.
Voor buisbevestigingen in koeltechnische toepassingen heeft Atkore Vergokan thermische isolatieklemmen in het assortiment opgenomen. Deze bieden een speciale bescherming omdat er gemakkelijk condensatie kan op ontstaan. Zo wordt verhoogd energieverlies en corrosieschade op het buissysteem vermeden.

Naast de buisklemmen zelf levert Atkore Vergokan ook alle materialen om buisklemmen te bevestigen, zoals montagerails (profielen), draadstangen, basisplaten voor draadstangen, verloopstukken en glijmoeren.