Nieuw afslagmechanisme Flamco

Geplaatst op 20 juni 2016 door Redactie

Een aftakking maken terwijl het systeem in bedrijf is. Dat is nu nog gemakkelijker met de T-plus die Flamco op de markt brengt. Deze innovatieve oplossing bezit een nieuw en slim afslagmechanisme die zelfs in de kleinste ruimtes een perfecte aftakking garandeert. Een nieuwe standaard is gezet.

Bij de traditionele wijze van aftakken komt er altijd nieuwe lucht en vuil in het systeem. Doordat de installatie moet worden afgetapt of om het water te bevriezen. Dit leidt tot weerstand, beschadigingen, storingen en uiteindelijk een korte levensduur. De T-plus bespaart montagetijd en geld, voorkomt nieuwe lucht en vuil in het systeem en garandeert zo een langere levensduur van de installatie.

In een handomdraai

Het systeem kan bij het aftakken gewoon in bedrijf blijven dankzij de gepatenteerde techniek die een combinatie van een plunjer, slagpen en een trigger omvat. Vooral de afslagtechniek met de trigger springt in het oog. Dit nieuwe afslagmechanisme garandeert namelijk altijd en overal voor een perfecte aftakking, in een handomdraai. Zo is het zelfs in de kleinste ruimtes mogelijk om een aftakking te maken - een hamer is niet meer nodig.

Een efficiënte werking

In het huis van de T-plus bevindt zich een plunjer. Zodra de pin eruit wordt getrokken, raakt de slagpen de plunjer en ontbrandt de lading. Hierbij ontstaat gasdruk, die de plunjer voortdrijft en de buis gedeeltelijk opensnijdt. Het uitgesneden buisdeel wordt opgeborgen in het huis van de T-plus en kan daardoor niet in de leiding komen. De pakking zorgt bovendien voor een optimale afdichting, zodat de kans de kans op lekkages nihil is.

Voordelen voor organisaties en installateurs

Voor organisaties betekent dit dat zij geen hinder ondervinden van de technische ingreep. Hun productieproces kan onverstoord verder gaan en ze worden bovendien minder geconfronteerd met storingen in de toekomst. Voor installateurs betekent het dat ze besparen op montagetijd en –kosten en altijd topkwaliteit leveren aan hun klanten.

Een complete serie

Om een volledig aanbod te kunnen leveren, is er een uitgebreid assortiment samengesteld. Flamco biedt een gietijzeren en een messing versie met varianten voor c.v.-, koel-, sanitaire, brandblus- en solarinstallaties tot varianten voor grote industriële installaties zoals een persluchtinstallatie. De T-plus wordt bovendien in verschillende buismaten geleverd. De gepatenteerde techniek is in alle varianten hetzelfde. Bij modellen vanaf 1½" worden click-in moeren geleverd die voor een eenvoudige voormontage zorgen.