NIBE presenteert een groot aantal nieuwe warmtepompen, binnenunits én boilers tijdens VSK 2024

Geplaatst op 30 januari 2024 door Redactie

In één keer op de hoogte van alle innovaties en de laatste ontwikkelingen van NIBE? Bezoek NIBE tijdens de VSK 2024 in de Jaarbeurs in Utrecht van 6 t/m 9 februari, stand A030 in hal 12.
Tijdens de beurs presenteert NIBE een groot aantal innovaties voor de Nederlandse markt waaronder de NIBE S735 ventilatielucht/water warmtepomp, de nieuwe generatie water/water warmtepompen, een grotere uitvoering van een horizontale boiler en de nieuwe Prepaer: de All-Electric Ready hybride binnenunit.

NIBE S735: warmtepomp zónder bodembron en buitenunit

Op de VSK presenteert NIBE de recent geïntroduceerde NIBE S735: een modulerende ventilatielucht/water warmtepomp zónder buitenunit. De NIBE S735 gebruikt ventilatielucht als bron, eventueel aangevuld met buitenlucht, waardoor er geen buitenunit of bronboring nodig is. Deze alles-in-één oplossing garandeert warmte, mechanische ventilatie (inclusief warmteterugwinning) en ruim voldoende warmtapwater dankzij de geïntegreerde 180 liter RVS boiler. Hierdoor is de NIBE S735 een duurzame totaaloplossing voor All-Electric woningen.

Nieuwe generatie water/water warmtepompen met een lage GWP

De complete series S1255 en S1155 van NIBE worden in de loop van dit jaar opgevolgd door de series S1256 en S1156, waarbij het koudemiddel R454B (GWP-waarde: 466) wordt gebruikt. Dit nieuwe koudemiddel heeft uitstekende eigenschappen en zorgt voor nog hogere prestaties én een hoger vermogen van de verschillende uitvoeringen tot maximale vermogens van 8, 13 en 18 kW.

Uitbreiding assortiment RSV / RSH boilers

NIBE breidt de collectie RVS spiraalboilers voor warmtepompen uit met de horizontale RSH 300 en de verticale RSV 400. De nieuwe RSH 300 heeft een grote inhoud van circa 275 liter en is met meerdere typen NIBE warmtepompen te combineren. De horizontale stand van de boiler biedt meer praktische mogelijkheden voor plaatsing in zowel nieuwbouw als bestaande woningen.

All-Electric Ready hybride

Ook kunnen bezoekers zich op de VSK laten informeren over het uitgebreide assortiment lucht/water warmtepompen, die ingezet kunnen worden in zowel All-Electric als All-Electric Ready hybride installaties. Deze buitenunits kunnen door hun breed temperatuurbereik met zowel vloerverwarming als radiatoren gecombineerd worden. Ze bieden samen met enkele compacte units in de woning, zoals de SMO en de nieuwe Prepaer, een snel te installeren én toekomstbestendige warmtepompinstallatie.

Smart Energy Management en overig beursaanbod

NIBE warmtepompen hebben tal van functies die zorgen voor nóg meer energie- en kostenbesparing. Deze handige functies worden onder de noemer Smart Energy Management gepresenteerd tijdens de VSK. Denk hierbij aan de functie Smart Price Adaption om met een warmtepomp automatisch in te spelen op dynamische energietarieven. Meer van deze functies, inclusief een nieuwe ontwikkeling die gebruik maakt van een thuisbatterij, worden op de VSK toegelicht. Een uitgebreide selectie bestaande producten maakt het beursaanbod compleet en de moeite waard om NIBE tijdens de VSK te bezoeken.

Meer weten? Kijk op: https://www.nibe.eu/nl-nl/over-nibe/nieuwsberichten/nibe-presenteert-een-groot-aantal-nieuwe-warmtepompen-binnenunits-en-boilers-tijdens-de-vsk