NIBE presenteert diverse noviteiten op Installatie Vakbeurs Hardenberg 2021

Geplaatst op 05 augustus 2021 door Redactie

Tijdens de Installatie Vakbeurs Hardenberg op 14, 15 en 16 september a.s. introduceert NIBE twee nieuwe warmtepompmodellen: de lucht/water warmtepomp NIBE S2125 én de water/water warmtepomp NIBE F1253-4 PC EM. Ook toont NIBE op stand 314 de lucht/water warmtepomp NIBE F2040-6 in combinatie met de geluidsarme in-dak oplossing HydroTop. Speciale aandacht is er bovendien voor de vele mogelijkheden om met een warmtepomp van NIBE een hybride installatie samen te stellen. Het beursprogramma wordt gecompleteerd met enkele populaire water/water en ventilatielucht/water warmtepompen. Een overzicht:

NIEUW: NIBE S2125 modulerende monoblock lucht/water warmtepomp

De NIBE S2125 vormt een uitstekende basis voor een duurzame en energiezuinige comfortinstallatie op maat. Hij is leverbaar in twee vermogens en kan worden gecombineerd met diverse complete binnenunits of regelunits, met een apart opgestelde boiler én in cascadeopstellingen. Doordat een natuurlijk koudemiddel wordt toegepast, onderscheidt de NIBE S2125 zich door een zeer lage GWP-waarde (Global Warming Potential) van slechts 3. Ook kan hij een maximale cv-aanvoertemperatuur tot wel 75 °C leveren!

Belangrijke kenmerken:

• De stilste lucht/water warmtepomp in zijn klasse: is hierdoor zonder geluidsbeperkende maatregelen dicht bij de erfgrens te plaatsen!
• Breed toepasbaar (ook in bestaande gebouwen) dankzij de hoge cv-aanvoertemperatuur
• Voorzien van modulerende compressor en geschikt voor verwarmen én koelen
• Energiezuinig door zeer hoog rendement (SCOP: 5,0)

NIEUW: NIBE F1253-4 PC EM modulerende water/water combi warmtepomp

Doordat nieuwbouwwoningen steeds beter worden geïsoleerd, groeit – met name bij projecten – de behoefte aan water/water warmtepompen met een kleiner vermogen. NIBE introduceert daarom de NIBE F1253-4 PC EM. Deze nieuwste telg in de NIBE-familie van water/water combi warmtepompen moduleert tussen 1,5 en 4 kW en heeft een ingebouwde energiemeter. Het is een zeer stille en compleet uitgeruste combi-uitvoering, die eenvoudig kan worden geïnstalleerd.

Belangrijke kenmerken:

• Water/water warmtepomp met een kleiner vermogen (1,5 – 4 kW): ideaal voor projectmatige bouw
• Met geïntegreerde RVS boiler (180 liter) en passieve koelmodule
• Gebruiksvriendelijke bediening en uitgebreide communicatie- en monitoringsmogelijkheden

NIBE S1255-6 PC modulerende water/water combi warmtepomp

De NIBE S1255-6 PC levert verwarming, passieve koeling en warmtapwater aan woningen en appartementen van elk formaat. Dankzij de inverter-gestuurde compressor past hij zijn geleverde vermogen efficiënt en energiezuinig aan de actuele verwarmingsbehoefte aan. Dit waarborgt een optimaal comfort en lage energielasten met een minimale impact op het milieu.

Belangrijke kenmerken:

• Energiezuinig door zeer hoog rendement (SCOP: 5,2)
• Met geïntegreerde RVS boiler (180 liter) en passieve koelmodule
• Gebruiksvriendelijk touchscreen display met geïntegreerde draadloze technologie voor communicatie met myUplink en Smart Home accessoires

NIBE F2040-6 modulerende monoblock lucht/water warmtepomp met HydroTop

De compacte NIBE F2040-6 is toepasbaar in zowel all-electric als hybride installaties en levert met verwarming én koeling altijd een comfortabel binnenklimaat. Dankzij de monoblock-uitvoering mag hij door elke vakbekwame installateur zónder F-gassencertificaat worden geïnstalleerd.

De HydroTop is een prefab oplossing voor het geluidsarm installeren van een buitenunit. Hij kan naadloos worden ingebouwd in daken met een dakhelling van 30° t/m 60°. De HydroTop kan bovendien worden gecombineerd met een afvoerkanaal van de mechanische ventilatie of de WTW-unit, waardoor geen extra dakdoorvoer nodig is. De robuust uitgevoerde in-dak oplossing is zodanig geconstrueerd dat de buitenunit van binnenuit optimaal bereikbaar is voor inspectie en onderhoud.

NIBE F730 modulerende ventilatielucht/water combi warmtepomp

De zeer complete NIBE F730 zet teruggewonnen warmte uit ventilatielucht om in bruikbare warmte voor cv-verwarming en het bereiden van warmtapwater. Hij kan snel worden geïnstalleerd in zowel woningen als appartementen en vergt slechts weinig ruimte op de vloer (60 x 62 cm). Is de beschikbare hoogte beperkt, dan kan de warmtepomp worden opgedeeld in twee naast elkaar te plaatsen delen.

Belangrijke kenmerken:

• Ideaal als all-electric oplossing zónder buitenunit of bodembron
• Alles-in-één unit voor ventilatie, cv-verwarming en warmtapwater (geïntegreerde 180 liter RVS boiler)
• Toepasbaar tot 6,5 kW benodigd ontwerpvermogen
• Energiezuinig door zeer hoog rendement (SCOP: 4,4)

NIBE: voor hybride én all-electric oplossingen

In een interactieve presentatie zal NIBE laten zien dat veel van haar lucht/water, ventilatielucht/water en water/water warmtepompen niet alleen geschikt zijn voor all-electric oplossingen, maar ook op diverse manieren toepasbaar zijn in hybride installaties met (bijvoorbeeld) een gasgestookte cv-ketel. Met behulp van de warmtepompen van NIBE kunnen bestaande woningen en appartementen dan ook uitstekend in stappen worden verduurzaamd ter voorbereiding op een all-electric installatie.