Nefit Bosch en Kemkens intensiveren samenwerking als ketenpartners

Geplaatst op 13 mei 2024 door Redactie

Producent Nefit Bosch en installatiebedrijf Kemkens B.V. hebben een verklaring getekend waarin verdergaande samenwerking als ketenpartners nastreven.

Op woensdag 8 mei jl. werd de intentieverklaring in het Kemkens Kenniscentrum in Oss ondertekend door Joep Kemkens en Twan van Grinsven van Kemkens en Gerd Vrieling en Rik Visscher van Nefit Bosch. De twee bedrijven, die al jaren samenwerken bij projectmatige installatie, service en onderhoud van cv-ketels en warmtepompen willen hun samenwerking uitbouwen om zo gezamenlijke een bijdrage te leveren aan de schaalbaarheid en betaalbaarheid van de energietransitie in Nederland. ‘’De enorme uitdagingen van de energietransitie kunnen we alleen aangaan, als ketenpartners hun verantwoordelijkheid nemen en intensief samenwerken,’’ zegt Joep Kemkens, algemeen directeur van Kemkens.

Zowel Kemkens, als Nefit Bosch verwachten dat de vraag naar warmtepompen na de tijdelijke terugval weer zal aantrekken. '’Met name als het gaat om het grote aantal hybride installaties dat we willen realiseren, zullen we als fabrikanten en technisch dienstverleners de handen ineen moeten slaan,’’ aldus commercieel directeur Gerd Vrieling van Nefit Bosch. De aspecten van de intensieve samenwerking betreffen procesoptimalisaties, het verlagen van de Total Cost of Ownership (TCO) en structurele informatie-uitwisseling. Door de samenwerking ontstaan er kortere leercirkels die de betaalbaarheid en opschaalbaarheid van duurzame producten versnellen.