Nederlands Warmtepomp Congres 2016

Geplaatst op 01 april 2016 door Redactie

Op 7 juni 2016 vindt in Veenendaal het Nederlands Warmtepomp Congres plaats. Tijdens dit event kunnen adviseurs en installateurs alsmede woningcorporaties, projectontwikkelaars, opdrachtgevers en andere partijen uit de bouwkolom zich bij laten praten over de nieuwste ontwikkelingen rond de toepassing van warmtepompen.

Dankzij energierichtlijnen, subsidies en aanpassingen in de energiebelasting wordt het steeds aantrekkelijker om warmtepompen toe te passen voor verwarming en koeling van woningen. Bovendien beseffen steeds meer woningcorporaties, projectontwikkelaars en woningeigenaren dat duurzame woningbouw niet alleen bijdraagt aan de realisatie van klimaatdoelstellingen, maar ook aan economische waardevermeerdering van vastgoed.

Het is dus van groot belang dat zowel opdrachtgevers als uitvoerende partijen in de bouwkolom voldoende kennis hebben over regelgeving en toepassingsmogelijkheden van warmtepompen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de overgang van de EPC-norm naar BENG? Hoe kan de toepassing van een warmtepomp worden gefinancierd, op welke manier geef je bij duurzame woningbouw daadwerkelijk invulling aan 'de integrale aanpak' en naar welke toekomstige mogelijkheden wordt nu al onderzoek gedaan?
Op deze - en tal van andere - vragen wordt op 7 juni aanstaande antwoord gegeven, tijdens het Nederlands Warmtepomp Congres 2016. Op dit congres, georganiseerd door het Nederlands Platform Warmtepompen (NPW) en Vakblad Warmtepompen, schijnen experts uit verschillende vakgebieden hun licht op ontwikkelingen die relevant zijn voor alle bij woningbouw betrokken partijen.
Onderdeel van het programma is bovendien de uitreiking van de Nederlandse Warmtepompen Awards; een prijs voor architecten die optimaal gebruikmaken van warmtepomptechnologie om tot een energiezuinig woningontwerp te komen.

Informatie over het programma van het Nederlands Warmtepomp Congres, de wijze van inschrijven, en deelname aan de Nederlandse Warmtepompen Awards is te vinden op de website www.nederlandswarmtepompcongres.nl

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement